Top Memorial Buyle

Geplaatst op Geupdate op

annelien b
Annelien Beelaert

Vandaag (01/06) stond de 28ste memorial Léon Buyle op het programma. Voor een uitstekend georganiseerde wedstrijd was Oordegem alvast opnieuw “the place to be”! Tientallen medewerkers, voor en achter de schermen, zorgden voor prima wedstrijdomstandigheden. Als het weer dan ook nog eens meezit kan het niet meer op. Enkele FEThrowers kwamen van achter hun studieboeken en zochten wat ontspanning door het stoten van een kogel of het werpen met de discus.

Onze werpers deden het alvast meer dan voortreffelijk. Zo won Anouska Hellebuyck (DEIN) de discuswedstrijd met 47m48. Annelien Beelaert liet de beste prestatie opmeten door een knap nieuw PR van 38m61 te werpen. Ook haar tweede beste worp van 38m32 bleef maar net enkele centimeter onder haar oude PR. Mooie prestaties die beloven voor de rest van het seizoen. Phebe Vanderstraeten was enkele weken buiten strijd door een blessure en kon nog steeds niet pijnvrij gooien. Om eind deze maand te kunnen meedoen aan het BK juniores wou ze toch nog een wedstrijd afwerken. In volle examens zou dat immers niet meer lukken. Met 33m66 bleef ze een stukje onder haar kunnen maar gezien de situatie best nog OK. Febe Vandewalle (ASVO) kende een wat moeizame wedstrijd met heel wat worpen van om en bij de 30m. Haar beste resultaat werd uiteindelijk 30m65.

In het kogelstoten was het raak voor Hanne Maudens. Ze opende onmiddellijk met een bommetje van 13m82. Liefst 42cm bij haar PR en de bevestiging van al het moois dat ze de jongste trainingen liet zien. Ook haar 2de en 3de poging mochten er zijn en waren ruim boven de 13m. In het verspringen ging ze op haar elan door met een knappe 6m47 wat na het kogelstoten ook in het verspringen ruim de overwinning opleverde. Het was na vorige week in Götzis (6m39) ook de 2de maal dat ze het EK-minimum sprong. In dezelfde wedstrijd zagen we Nina Denolf een constante reeks sprongen afleveren. Uiteindelijk werd ze als scholier knap 8ste met 5m25.

Live results.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s