Leander verpulvert PR!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens de woensdagavondmeeting van VITA te Ninove (28/08) kwamen 4 van onze werpers in actie. De man die er door zijn prestaties met kop en schouders bovenuit stak, was Leander Casteels. Als eerste jaars junior verbeterde hij zowel zijn kogel als discus record. Met de discus realiseerde hij zelfs de limiet voor het VS-TopTEAM. Ook de andere prestaties van onze FEThrowers mochten natuurlijk gezien worden.

Sinds enkele maanden komt Leander op zeer regelmatige basis trainen en dat heeft duidelijk z’n vruchten afgeworpen. Met de 6kg-kogel stootte hij deze avond een nieuw PR van 12m30. Zijn beste prestatie leverde hij echter met de discus waar hij 40m05 liet opmeten en zo ruim 7m beter doet dan z’n vorige PR. Naast de limiet voor het TopTeam van VS, staat hij momenteel ook 6de op de Belgische jaarranglijst bij de juniors

Eerstejaars scholiere Febe Vandewalle (ASVO) benaderde met 32m51 haar PR met de discus tot op 10cm. Een mooie en hoopgevende prestatie gezien het mindere gevoel dat ze vandaag had. In het kogelstoten verging het haar iets minder en kwam ze tot 10m67.

Ook Cédric Broeckaert kende een wat mindere dag. Onze sterke cadet gooide zijn discus 46m39 ver. Een prestatie waarmee hij zelf niet echt tevreden was en zijn kunnen onvoldoende weerspiegelde.

Tot slot vermelden we nog graag de degelijke prestatie van master Sofie Vervaeke (ASVO) die 20m54 op het uitslagenblad liet noteren.

Uitslag

 

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s