Filip op de Memorial Van Damme

Geplaatst op

img_0562Vandaag (05/09) begon de AG Memorial Van Damme met het kogelstoten. Trainer Filip was geselecteerd om deel te nemen aan het voorprogramma samen met zes andere Belgische topatleten. Met een aantal supporters trokken we naar De Brouckèreplein in Brussel. Het weer zat gelukkig mee, we konden in een nazomer zonnetje genieten van de wedstrijd.

Filip begon aan een goede opwarming en had enkele mooie stoten. Het enthousiasme en de wedstrijdadrenaline waren zichtbaar. Tijdens de wedstrijd kreeg hij jammer genoeg last van enkele pijntjes (die toch al even aanslepen). Uiteindelijk eindigde Filip zevende met een bescheiden 14m49. De atleten zijn heel fier op hun trainer met zijn deelname. Hij is het prachtige voorbeeld dat volharding en training (en talent) tot veel kan leiden.

We bleven nog even kijken naar de echte wereldtoppers en dit was zeker de moeite. Tomas Walsh won de wedstrijd met 22m30.

Morgen gaat de Memorial verder in het Koning Boudewijnstadion waarbij er nog enkele VS-ers en FEThrowers aan de slag gaan. Scholiere Nina Denolf mag meedoen met de 4×100 aflossingen en meerkampster Hanne Maudens zal deelnemen aan de Diamond League finale van het verspringen in het hoofdprogramma. We kijken er al naar uit!

Reporter van dienst: Lien Rubbrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s