Werperkesdag

Geplaatst op Geupdate op

img_0650Met het speer- en kogelevent te Tessenderlo en de Athletics classic meeting in Deinze op 7 september werd het een drukke atletiekzaterdag voor onze werpers. Zo trokken er 10 FEThrowers naar Tessenderlo en 2 naar Deinze. Op beide locaties zagen we knappe resultaten en enkele persoonlijke records sneuvelen. Langs deze weg willen we organisatoren van het speer- en kogelevent Aznag Zacarya & Yves Sneyers feliciteren met hun schitterende organisatie. Wij hebben er alvast van genoten.

We beginnen ons overzicht in Tessenderlo waar cadet Cédric Broeckaert de spits mocht afbijten. Bij kogel werd hij na een moeizame wedstrijd 2de met 13m60, bij speer 10de met 29m37.

Scholiere en meerkampster Nina Denolf liet 2 degelijke prestaties opmeten. Zo haalde ze een 4de plaats met 10m55 in het kogelstoten en een 6de plaats met 28m01 in het speerwerpen. Bij de scholieren jongens waren we met 2 werpers vertegenwoordigd. Arnaud De Cremer (ASVO) toonde op training reeds zijn goede vorm. Vandaag won hij het kogelstoten met een dik nieuw persoonlijk- & clubrecord van 15m63. Ook in het speerwerpen verbeterde hij zich licht tot 38m68. Andreas De Lathauwer deed in het speerwerpen een meter bij zijn PR en heeft nu als bestwaarde 41m40. In het kogelstoten bleef hij wat onder zijn niveau maar werd toch nog 3de met 12m98.

Juniore Annelien Beelaert presteerde terug op niveau met haar speer na enkele vermoeiende weken. Met 10m13 en een 2de plaats in het kogelstoten en 35m95 en een 4de plaats in het speerwerpen, kan ze terugblikken op een geslaagde namiddag. Ook onze ander junior, Leander Casteels, deed het meer dan voortreffelijk. Zo vestigde hij met de kogel een nieuw PR van 12m36 (3de) en bleef hij in het speerwerpen er maar net onder met 41m21 (5de).

Meerkampster Lien Rubbrecht kon net niet de kaap van de 10m breken met 9m91 (5de) in het kogelstoten. In het speerwerpen kwam ze tot 25m13. Ook zij heeft net als Annelien een vermoeiende blokperiode achter de rug.

Tot slot komen we bij onze masters waar Leatitia Bonnaerens (W35) 2x een PR vestigde. Ze kwam tot 6m30 (5de) met de kogel en 17m39 (8ste) met de speer. Partner Davy Uyttenhove (M35) kwam dit jaar nog niet op dreef in het werpen. Ook nu kon hij niet overtuigen met 10m20 (5de) in het kogelstoten en 40m05 (7de) in het speerwerpen. Trainer Filip Eeckhout was wel tevreden over zijn kogelwedstrijd. Na een zeer regelmatige wedstrijd kwam hij tot 14m81 en won zo de masterwedstrijd.

Uitslag Tessenderlo

.

In Deinze deed scholiere Febe Vandewalle (ASVO) een laatste test richting haar BK van volgende week te Moeskroen. Zowel met de kogel als met de discus kwam ze in natte omstandigheden tot degelijke prestaties. Ze werd in beide nummers 2de met respectievelijk 10m80 en 31m94.
Anouska Hellebuyck (DEIN) kwam deze keer ook 2x in actie. Met de kogel realiseerde ze een degelijke 13m23. Met de discus verzilverde ze haar goede vorm met een knap nieuw PR van 53m03. Zo deed ze 47cm beter dan ooit en sloopte ze ook voor het eerst de 53m-grens.

Uitslag Deinze

.

Leuk nieuws uit Aalst waar minieme Silke De Lathauwer haar PR in het kogelstoten verpulverde tot 11m00! Met de discus verging het haar deze keer wat minder met 25m61.

Uitslag Aalst

 

partners

img_0645

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s