Andreas!

Geplaatst op Geupdate op

img_2025Het indoor BK cadetten en scholieren op zondag 1 maart beloofde bij de scholieren jongens in het kogelstoten zeer interessant te worden. Zowel Cédric Broekaert als Andreas De Lathauwer lieten op training straffe worpen opmeten waardoor de verwachtingen best wel hoog waren vandaag. En of deze verwachtingen werden ingelost… Wie aanwezig was zag een schitterende kogelwedstrijd met 2 top 10 noteringen aller tijden!

We beginnen bij Cédric die ietwat te voorzichtig aan zijn wedstrijd begon met 11m86, daarna volgden 2 verdere nulworpen. Zijn openingsworp bleek onvoldoende voor een finaleplaats waardoor hij tevreden diende te zijn met een 9de plaats. Volgende week op 7 maart tijdens een scholiereninterland te Gent heeft hij nog een extra kans deze winter om zijn echte kunnen eens te tonen.

img_2029
Flash interview met Andreas

Dat Andreas ging uitpakken, was bijna een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Maar… een wedstrijd moet altijd nog gestoten worden en fantastische trainingen zijn geen garantie voor dito wedstrijden. Laat nu net de grote sterkte van Andreas zijn “calmness” zijn. Onmiddellijk bij zijn eerste poging ging de kogel 16m90 ver! Zijn tweede poging ging zelfs nog bijna een meter verder maar die kon hij net niet geldig afwerken. Het filmpje, van deze ongeldige poging, staat op de FET-instagram gedeeld, kijk maar eens hoe close het was… Daarna volgenden nog enkele 16m-worpen maar die 17m kwam er niet meer uit. Andreas mag ongelooflijk fier zijn op zijn prestatie vandaag. Hij verbeterde zijn PR en dus ook zijn clubrecord met bijna 80cm, veroverde een schitterende zilveren medaille op het BK en staat met een 9de plaats ook in de indoor top 10 aller tijden van het kogelstoten bij de scholieren. PROFICIAT!

Uitslag

img_2021

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s