4x eremetaal!

Geplaatst op Geupdate op

Op dag 1 van het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren kwamen de scholieren in actie. Febe Vandewalle (ASVO), Andreas De Lathauwer en Cédric Broeckaert wisten zich moeiteloos te plaatsten voor dit eerst en enige jeugdkampioenschap in coronatijden. Het was wat afwachten hoe ze met de druk zouden omgaan maar na een eerste degelijke poging werd alle druk weggenomen en werden er knappe prestaties neergezet. Onze 3 scholieren zorgden voor 4 keer eremetaal (1x zilver & 3x brons), een overzicht kan je hieronder lezen.

De ochtend begon goed met een degelijke worp (32m84) van Febe Vandewalle (ASVO) in het discuswerpen. Een afstand die ze in haar 3de poging nog wat verbeterde tot 33m01, goed voor een oververdiende 3de plaats en een mooie beloning voor alle inspanningen!

Tijdens de wedstrijd van Febe begonnen Andreas De Lathauwer en Cédric Broeckaert aan hun kogelwedstrijd. Daar zagen we Cédric wat moeizaam beginnen maar groeide gelukkig in de wedstrijd. Zijn knappe 14m98 was ruim voldoende voor een fantastische 3de plaats als eerstejaars! Andreas knalde zijn kogel opnieuw ruim voorbij de 16m en kon met 16m46 beslag leggen op een schitterende zilveren medaille!

In het discuswerpen kent Andreas een moeilijk seizoen waardoor de echt verre worpen, die hij begin deze zomer liet zien op training, er voorlopig nog niet uitkwamen op wedstrijd. Toch slaagde hij er in, met een degelijke 45m01, de 3de plaats te bemachtigen. Cédric eindigde een metertje achter Andreas op de 4de plaats met 44m00. Hij kon als enige vandaag zijn PR wat scherper stellen!

Schitterend gedaan boys & girl! Super fier op jullie verwezenlijkingen!

Uitslag

Febe Vandewalle (ASVO)
Andreas De Lathauwer
Cédric Broeckaert & Andreas De Lathauwer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s