Micromeeting VS

Geplaatst op Geupdate op

Op 11 september organiseerde VS samen met KAAG een 3de micromeeting. Door o.a. kogel op het programma zorgden de FEThrowers voor een mooie opkomst van 12 werpers. Zo’n avondmeeting laat op het seizoen, waar het toch al snel begint af te koelen, was niet voor iedereen ideaal. Toch slaagden onze atleten er in 7 nieuwe persoonlijke records neer te zetten en werd er een clubrecord geëvenaard. Hieronder kan u een kort het relaas vinden van deze gezellige avond.

Andreas De Lathauwer kwam vandaag met de strafste prestatie voor de dag, hij evenaarde zijn persoonlijk en clubrecord met 16m82. En kan 2 worpen van 17m50 net niet geldig afwerken. Hopelijk kan hij deze prestaties nog eens herhalen op het KvV te Heusden-Zolder. Cédric Broeckaert vond vandaag iets minder zijn draai en kwam tot een degelijke 14m49. Een 2de PR was er voor meerkamper Wout Van Hoof die met 5kg de 10m-lijn een paar keer kon overschrijden. Zijn beste stoot werd 10m29.

Na de scholieren was het de beurt aan de juniors en masters. Trainer Filip Eeckhout stootte een constante reeks met als beste 14m69. Junior Leander Casteels  kon een paar verre worpen niet geldig afwerken en moest tevreden zijn met 13m18. Ook Levi Denolf  diende met minder tevreden te zijn dan wat hij waard is (7m38). Levi kon wel de verzachtende omstandigheden inroepen want hij is net overgeschakeld naar de draaitechniek en wou toch zijn wedstrijd al met deze techniek afwerken.

Bij de cadetten en scholieren meisjes werden er ook mooie prestaties geleverd. Zo realiseerde Silke De Lathauwer een nieuw PR met 9m64 na een zeer regelmatige wedstrijd. De 10m zal er snel zitten aan te komen. Ook Antje De Schryver is 10m waard, dit zag je duidelijk in de opwarming. Spijtig dat het er tijdens de wedstrijd nog niet uit kwam, haar 8m83 wel een PR. Scholiere Sarah Eeckhout stootte een degelijke 8m83 maar kan op wedstrijd de afstanden die ze soms al op training haalt nog niet herhalen. Tot slot was er meerkampster Saar Van Hoof die een knap PR stootte met 7m41. Net als haar broer Wout lijkt ze klaar voor een mooie meerkamp.

De laatste groep die laat op de avond en in frisse omstandigheden in actie kwam waren de juniors en seniors vrouwen. Zij kregen het gezelschap van Olympisch kogelstoter Melissa Boekelman (NED), die na een zware blessure terug aan’t opbouwen is richting Tokyo! Er was ook nog een Jeugd-Olympiër aanwezig, onze eigen Myrthe Van der Borght. Myrthe was wat vermoeid na een zware werkweek(vakantiejob) en moest tevreden zijn met 13m78. Lien Rubbrecht is meer waard dan haar 9m65 in de uitslag, jammer dat ze net vandaag haar techniek wat vergeten was. Nina Denolf heeft nog wat finetune werk tegen het BK meerkamp, eind september. Haar 9m38 was een PR maar heeft zeker nog ruimte om er enkele extra decimeters bij te doen tegen dan.

Foto oefenmeeing juli 2020 – Spectrum Productions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s