Grenzen verleggen!

Geplaatst op Geupdate op

Letterlijk en figuurlijk werden er vandaag (30/05) grenzen verlegd. Zo trokken tweedejaars scholier Cédric Broeckaert en eerstejaars junior Andreas De Lathauwer de grens over om in Noord-Frankrijk (Lens) een wedstrijd te gaan afwerken. Hun eerste buitenlandse meeting werd alvast een succes want ook sportief werden er grenzen verlegd. Hoeft het nog gezegd te worden dat iedereen, na maanden zonder, terug snakt naar wat wedstrijdatletiek? Beide toppers namen met heel veel “goesting” deel aan het kogelstoten en discuswerpen. Het resulteerde in schitterende prestaties!

We beginnen dit verslagje met de kogelprestatie van Andreas, die in Lens zijn eerste wedstrijd met de 6kg afwerkte nadat hij vorige week al eens mocht aantreden op het Vlaams met de 7,260kg. Onmiddellijk bij zijn eerste worp was het al bingo. Hij liet 16m32 opmeten, goed voor een verbetering van het 23 jaar oude clubrecord. Een CR op naam van zijn trainer notabene… Zijn recordhonger was echter nog niet gestild want even later verbeterde hij zich nog tot 16m76. Als eerstejaars komt hij hiermee knap de top 10 aller tijden in België binnen op de 9de plaats.
In dezelfde wedstrijd kwam ook Cédric in actie. Bij hem was het wat bang afwachten hoe zijn hand zou reageren nadat een klasgenoot eerder deze week, tijdens de praktijkles, een autodeur tegen z’n hand dichtsloeg. Een zware contractuur was het verdict van de arts. Wel, gezien de omstandigheden deed hij het meer dan goed want hij verpulverde zijn PR en bracht het van 15m17 naar 16m00, eindelijk die 16m na al het harde werk. Een heel mooie beloning en het was nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen… Er zit dus nog wel wat moois aan te komen bij beide heren.

In het discuswerpen bleven beide wat op hun honger zitten, al waren hun prestaties verre van slecht. Zo realiseerde Cédric een knap nieuw PR van 46m89 (1,5kg). Andreas volgde hem op de voet met 46m51 (1,75kg). Hun eerste officiële discusresultaat is alvast een feit. Hier kan op verder gebouwd worden zodat we hopelijk binnenkort de verre trainingsworpen ook op wedstrijd zullen kunnen zien.

Dikke proficiat, dit is sowieso loon naar werken. Nu even focus op de examens en daarna…

Op onze Instagrampagina zullen binnenkort enkele filmpjes kunnen worden bekeken, met dank aan Wim Willems voor de opnames.
De volledige uitslag kan u hier raadplegen.

.

2 gedachten over “Grenzen verleggen!

  Jimmy Van Der Smissen zei:
  31 mei 2021 om 09:06

  Zalig om te lezen! Je mag terecht fier zijn op je atleten en jezelf filip! Groetjes, werp ze!!!

  Geliked door 1 persoon

   fethrowers Gereageerd:
   31 mei 2021 om 09:13

   Bedankt voor de leuke opmerking, Jimmy! Van een gewezen werptalent als u, doet dat extra deugd :-). Waar is “den tijd”… mooie herinneringen om te koesteren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s