Discusrecords in Lokeren

Geplaatst op Geupdate op

De zilveren discus – memorial François Van Den Branden op 11 juli te Lokeren werd opnieuw een super geslaagde kogel- en discusmeeting. Elk jaar opnieuw is dit een prachtig eerbetoon aan François, een topwerptrainer en 2de vader voor al zijn atleten. Mooi weer, een gunstig windje en een prima sfeer onder de werpers zorgden samen voor enkele sterke prestaties. 6 FEThrowers vertegenwoordigden onze werpgroep.

Ere wie ere toekomt, beginnen doen we met eerstejaars junior Andreas De Lathauwer, hij knalde zijn discus voor de 2de maal in 3 dagen over de 50m. Met 51m20 vestigde hij een knap nieuw PR en klimt hij enkele plaatsjes (11de) op de allertijden ranglijst. In het kogelstoten moest hij tevreden zijn met 16m03.

Ook tweedejaars scholier Cédric Broeckaert was sterk op dreef. In het kogelstoten werkte hij een heel regelmatige reeks af met als beste 16m53. Zijn verste worp, die hij net niet geldig kon afwerken (voet op de rand), werd na de wedstrijd 17m07 opgemeten. In het discuswerpen realiseerde hij 46m47 maar “trof” zijn discus nooit goed bij de afworp. Cédric was wat ontgoochelt na een frustrerende wedstrijd, waar de puzzelstukjes net niet goed in elkaar pasten voor hem. Eigenlijk mag/moet hij vooral heel fier zijn op zijn regelmaat en rustig blijven verder werken… wordt sowieso vervolgd 😉 .

Onze cadetten meisjes waren met 3 afgezakt naar Lokeren. Zowel Inge Eeckhout als Loes De Meyer presteerden op niveau met hun kogel en discus. Inge haalde respectievelijk 9m03 en 23m12. Loes kwam op haar beurt tot 9m08 en 22m95. In het discuswerpen kregen beide dames het gezelschap van Silke De Lathauwer. Silke wou wellicht niet onderdoen voor haar broer en realiseerde ook een nieuw PR. Met een beste van 30m81 en enkele worpen op of rond de 30m, kan ze terugblikken op een zeer regelmatige en goede wedstrijd.

Bijna vergeten 😉 , maar ook onze trainer, Filip Eeckhout, kwam in actie bij de masters (M40) vandaag. Hij kende een goede dag met mooie prestaties in het kogelstoten (14m86) en discuswerpen (40m65).

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s