Andreas & Silke, on fire!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens de Flanders Cup te Ninove (17/07) kwamen vandaag 2 FEThrowers in actie. Broer en zus, Andreas en Silke De Lathauwer waren op missie. Andreas wou immers het clubrecord bij de junioren kogelstoten met de 7,26kg aanvallen en Silke wou haar goede vorm in het discuswerpen, vertaald zien in een nieuw PR. Zoals de titel van dit verslag je al laat vermoeden, slaagden ze met brio! Hieronder het relaas van een succesvolle namiddag. Dank ook aan mama Ingrid, die vanuit Ninove voor de live verslaggeving zorgde.

Silke De Lathauwer warmde voor haar discuswedstijd eerst nog op met een 200m (28″16). Het legde haar duidelijk geen windeieren want onmiddellijk in haar eerste worp kwam ze tot een goede 29m70, slechts een metertje van haar PR. De volgende poging vloog nog tegen een paal van de discuskooi, maar daarna leverde ze 3 knappe worpen af, telkens ruim boven haar PR. Met 31m09, 31m97 en haar beste van 32m34 kan ze terugblikken op een schitterende wedstrijd.

Jozef in actie, begin jaren 60.

Andreas kon natuurlijk niet onderdoen voor zijn zus en deed er nog een schepje bovenop. Zijn eerste 4 worpen waren nog wat moeizaam, want hij wisselde heel verre, ongeldige, worpen af met “veilige” en dus geldige worpen. Tot hij in zijn 5de poging wel “full gas” ging en deze ook geldig kon afwerken. Resultaat: 15m41, een dik nieuw PR en een verbetering van een stokoud clubrecord uit 1961 van Jozef Van Driessche (15m08). Om u een idee te geven van de uitzonderlijke prestatie als eerstejaars junior, hiermee bezet hij reeds de 9de plaats aller tijden. Als toetje realiseerde hij ook de A-limiet voor het TopTEAM van VS.

Tot slot willen we hier de uitzonderlijke atleet die Jef (Jozef) Van Driessche was, even in de spotlights zetten. Vandaag verloor hij zijn laatste VS-clubrecord en dit na pas 60 jaar! Hij verdwijnt dus nu uit onze tabellen, maar dankzij Johan De Beule, die ons een link bezorgde naar een interview met Jef, kunnen we zijn uitzonderlijke prestaties nog eens bewonderen/nalezen. Klik zeker eens op de link naar dit interview en kom er zelf achter wat voor een straffe “seigneur” Jef was/is!

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s