Rosine Wallez

Geplaatst op Geupdate op

Vrijdagavond, 9 juli, vond de Rosine Wallezmeeting plaats te Oudenaarde. Om onze goede banden met de plaatselijke club (AVSO) eens extra in de verf te zetten, zakten de FEThrowers met een mooie delegatie af naar het Burgemeester Thienpontstadion. Het werd wat koffiedik kijken i.v.m. de te verwachten resultaten. De eerste week van de vakantie werd immers met allerlei activiteiten ingevuld, die niet bepaald als ideale wedstrijdvoorbereiding kunnen worden bestempeld. De organisatie was alvast in orde met o.a. voldoende afstandslijnen in de werpsectoren. Dit werd door de werpers en toeschouwers zeer gewaardeerd. Jammer dat de kogel- en discusring door een korte regenbui spiegelglad was geworden. Zelf doorwinterde werpers konden amper recht blijven met menige uitschuivers tot gevolg. Gelukkig beterde de toestand naarmate de ring wat droger werd. Benieuwd hoe onze atleten het er uiteindelijk van afbrachten? Lees er hieronder alles over…

We beginnen ons verslag van jong naar (iets 😉 ) ouder. In het discuswerpen bij de cadetten meisjes zagen we 3 atletes in actie. Silke De Lathauwer, Inge Eeckhout en Loes De Meyer sloten rond 21u30 de meeting af met het discuswerpen. Op dit late uur presteerden onze 3 jongsters behoorlijk met 29m43 voor Silke, 22m80 voor Inge en 21m61 voor Loes.

Bij de scholieren kwam Cédric Broeckaert aan de start van het kogelstoten en discuswerpen. Hij had net een stevige trainingsweek achter de rug en de pech om tijdens de regenbui te moeten werpen. Met 44m46 en 16m05 was hij dan ook alles behalve tevreden. Dit is alvast een prima ingesteldheid en we verwachten zondag tijdens de Memorial François Van Den Branden te Lokeren een mooie tegenreactie 🙂 .

Bij de junior dames nam Febe Vandewalle (ASVO) voor het eerst dit seizoen de discus ter hand. Door examens en deelname aan een ijkingstoetsen, werd er de laatste anderhalve maand niet veel meer getraind. Toch wou ze over de 30m gooien, met 30m32 slaagde ze in haar opzet.
Bij de mannen had Andreas De Lathauwer er ook een pittige trainingsweek opzitten. Tijdens het inwerpen met de kogel lag hij bijna een paar keer tegen het beton… Een nat moslaagje? zorgde zelfs bij aanglijders voor heel wat problemen. Zijn 15m76 was dus niet goed. Niemand verwachte deze avond nog goede werpprestaties en plots, in het discuswerpen, gebeurde het dan toch… Worp na worp werd de ring beter (Of was het Andreas die beter werd?) en werd zijn bordje verder en verder geplaatst. Tot hij er in zijn laatste poging nog een schepje bovenop deed en tot 50m85 kwam. Wellicht de werpprestatie van de avond…
Als eerstejaars komt hij hiermee op een knappe 13de plaats allertijden bij de juniors in België. Dit is echter nog geen clubrecord want zo moet hij in deze lijst, op een 10de plaats (51m27) Frederik Eeckhout en op een 6de plaats (51m99) Filip Eeckhout, nog 2 VS-ers laten voorgaan.

Ondertussen zijn we met ons overzicht reeds bij onze senioren (beloften) aangekomen. Zowel Annelien Beelaert als Phebe Vanderstraeten gaven, afgelopen week, training op een VS-jeugdstage en kwamen dus wat vermoeid aan de start van hun discuswedstrijd. Zoals bijna alle werpers bleven ook zij een stukje onder hun kunnen. Met respectievelijk 35m43 en 32m79 was dit voor hen dan ook een wedstrijd om snel te vergeten.
Eerstejaars belofte Leander Casteels kwam ook net na de regenbui in actie en vond evenmin zijn draai in het kogelstoten. Resultaat, 11m71 met de kogel en 41m83 met de discus, zijn niet echt de afstanden waar hij vooraf op rekende.

Tot slot vermelden we graag nog de prestaties van masters Sofie Vervaeke (W45 – ASVO) en Steven Lucas (M50 – ASVO). Beide namen ze deel aan het kogelstoten en discuswerpen. Sofie realiseerde respectievelijk 6m97 (4kg) en 17m64 (1kg), Steven op zijn beurt 10m84 (6kg) en 28m73 (1,5kg).

Al bij al was dit dus niet onze beste wedstrijd wat prestaties betreft maar als team hebben we het wel prima gedaan. Mooie groep, goede sfeer en heerlijke frietjes achteraf… niet slecht voor een vrijdagavond.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s