BK cad/sch – dag 2

Geplaatst op Geupdate op

Op dag 2 van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren kwam er slechts 1 FEThrower in actie met de kogel en de discus. Tweedejaars scholier Cédric Broeckaert zakte naar Lier af met de intentie om er te knallen. Het discuswerpen stond vroeg op het programma, om 9u55 moesten ze immers al aan hun wedstrijd beginnen. Cédric toonde alvast dat hij goed wakker was en opende rustig met een degelijke worp van 46m40. Het begin van een ongelooflijk spannende wedstrijd…

Worp na worp groeide hij in zijn wedstrijd. Eerst benaderde hij zijn PR tot op enkele centimeters met 48m73 om daarna in de 4de poging uit te pakken met een nieuw PR van 50m01. Nog was zijn honger naar meer niet gestild want in de laatste poging wierp hij 50m88, een PR-verbetering met meer dan 2m! Met deze worp ging hij zelfs even aan de leiding, tot concurrent en vriend, Pieter Stuyven (HAMM) een bommetje dropte van 52m. Heel straf van Pieter en dat met de allerlaatste worp van de wedstrijd. Uiteindelijk werd Cédric dus heel knap 2de en komt hij de top 20 binnen (19de) in het discuswerpen allertijden bij de scholieren.

Onmiddellijk na het discuswerpen mochten de scholieren jongens zich opmaken voor het kogelstoten. Spijtig genoeg werd dit voor Cédric een ontgoocheling. Reeds van bij de opwarming vlotte het niet. Niet één keer kon hij het goede gevoel vinden en moest tevreden zijn met een, voor zijn doen, matige 16m14 en een 3de plaats. Zichtbaar teleurgesteld stapte hij van de piste, wetende dat hij hier een kans had laten liggen. Cédric is een topkerel, legt de fout nooit bij een ander en zoekt geen excuses. Toch mag hij heel fier zijn op zijn prestaties, zeker als je achteraf hoort dat hij tijdens de heenreis onwel was geworden en hierdoor dus eigenlijk een voormiddag gepresteerd heeft zonder deftig gegeten te hebben. Niet verwonderlijk dus dat hij zonder energie viel tijdens het kogelstoten…

Volledige uitslag dag 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s