BK cad/sch – dag 1

Geplaatst op Geupdate op

Op zaterdag 11 september stond dag 1 van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren gepland te Lier. Voor deze categorieën was dit het eerste Belgische kampioenschap sinds het begin van de coronapandemie! Traditioneel komen op de eerste dag de werpende meisjes in actie. Vanuit onze groep vaardigden we 2 meisjes af. Tweedejaars cadette Silke De Lathauwer nam deel aan het discuswerpen en eerstejaars scholiere Emma De Landsheere, die bij ons voornamelijk conditie en kogelstoten komt trainen, nam deel aan het speerwerpen. Zoals u van ons gewoon bent kan u hieronder hun prestaties herbeleven.

Om 10u50 mocht Silke de spits afbijten in het discuswerpen voor de FEThrowers. 14 meisjes konden zich kwalificeren voor dit kampioenschap. Silke stond met een beste van 32m68 op de 4de plaats maar moest het opnemen tegen 10 meisjes die reeds 30m of meer hadden gegooid dit seizoen. Deze wedstrijd beloofde dus super spannend te worden… Ook voor trainer Filip werd het nagelbijten, want hij kon de uitslag pas raadplegen na de Eerste Communieviering van z’n zoontje Aaron die om 11u begon… Spijtig genoeg verliep de wedstrijd niet zoals verhoopt. Silke kende een mindere dag en moest tevreden zijn met 30m37 en een 8ste plaats. Jammer dat dit haar net nu moest overkomen maar gelukkige komen er nog mooie kansen…

Na de middag mocht Emma aantreden met haar 500gr zware speer. Ook zij kende een “off day” en moest tevreden zijn met 36m09 en een 4de plaats.

Het werd dus niet echt een geslaagde dag voor ons team maar… “Sometimes you win, sometimes you lose learn!
Op naar dag 2 van dit kampioenschap waar we uitkijken naar de prestaties van Cédric Broeckaert in het kogelstoten en discuswerpen bij de scholieren jongens.

Volledige uitslag dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s