BK jun/bel – GOUD, ZILVER & BRONS!

Geplaatst op Geupdate op

Het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften vond dit jaar plaats in Herve, op 18 september. Het weer zat alvast mee en de “goesting” was er want voor de meeste van deze jongeren was dit hun eerste BK in meer dan een jaar. De FEThrowers werden in het kogelstoten en/of discuswerpen goed vertegenwoordigd met 4 atleten. Ook op enkele andere nummers kwamen er nog 2 atleten, die regelmatig met onze groep meetrainen, in actie. Een overzicht van wat deze 6 beloftevolle atleten hebben gepresteerd, kan u hieronder bekijken.

Tweedejaars belofte Annelien Beelaert kwam als eerste in actie met de discus. Speciaal voor dit kampioenschap kwam ze zelfs vroeger uit vakantie terug en liet ze enkele vrienden achter in Dubai. Voor haar werd het een kampioenschap van net niet want ze behaalde 2 chocolade medailles. Zowel in het discuswerpen (38m05) als in het speerwerpen (35m30) viel ze met een 4de plaats net naast het podium. Heel normaal dat ze dit even moet verwerken maar ik ben er zeker van dat er vooral in het discuswerpen nog een dikke worp zit aan te komen. Na zo’n reis en lange vlucht is 38m best OK.

Bij de junioren mannen zagen we eerstejaars Andreas De Lathauwer en tweedejaars Arnaud De Cremer (ASVO) het beste van zichzelf geven. Beide kenden nochtans geen vlekkeloze voorbereiding. Zo was Andreas wat wisselvalliger op training dan dat we van hem gewoon zijn en Arnaud kwam deze zomer amper aan trainen toe. Arnaud combineert dokter studies met het leger, wat dus heel wat extra verplichtingen met zich meebrengt. In hun eerste nummer presteerden ze beide schitterend. Andreas knalde zich na een heel hoogstaande reeks, met als beste 16m84, naar een knappe 2de plaats. Als eerstejaars mag hij hier enorm fier op zijn want met deze prestatie benaderde hij zijn PR en CR tot op 5 centimeter… Ook Arnaud deed het meer dan goed met een dik nieuw PR van 14m69 en een ondankbare 4de plaats. In het discuswerpen verging het hen iets minder, al zijn we misschien wat verwend geweest de laatste tijd. Andreas wierp 47m39 en kon daarmee beslagleggen op een 3de plaats. Arnaud moest tevreden zijn met 38m82 en een 7de plaats.

Eerstejaars belofte Leander Casteels focuste, met succes!, de laatste weken op enkele herexamens en kon daardoor minder trainen. Toch waren de verwachtingen hoog, want wat hij liet zien op de laatste trainingen voor dit kampioenschap, stemde ons zeer hoopvol. Hij begon zijn namiddag met een frustrerende 4de plaats met knappe stoot van 12m98. Zijn kogel vloog exact 2cm en 9cm te weinig voor brons of zilver… MAAR in het discuswerpen opende hij sterk met een 44m-worp om dan in de allerlaatste poging de leiding over te nemen met 45m37… en niet meer af te geven! Leander mag zich BELGISCH U23 KAMPIOEN noemen van 2021! Naast een knap nieuw PR haalde hij ook de B-limiet voor het TopTeam van VS.

Tot slot vermelden we nog graag de prestaties van meerkampster Nina Denolf in het verspringen en op de 200m. Het verspringen leverde haar een knap zilver op (5m56) en op de 200m liep ze naar een 9de plaats in 26″05.
Broer Levi Denolf maakt stillaan de volledige overstap naar het speerwerpen en eindigde vandaag op een 8ste plaats met 38m15.

Met goud, zilver, brons en 4 4de plaatsen kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag! Hoeft het nog gezegd dat ondergetekende ongelooflijk fier is “zijn” FEThrowers! Dankjewel, FETjes!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s