Cédric met een knal!

Geplaatst op Geupdate op

Zaterdag 18 september werd een super drukke dag voor onze groep. Er stonden niet alleen 2 Belgische kampioenschappen op de agenda maar ook nog het open PK hamer en gewichtwerpen in Eeklo. In het discuswerpen en kogelstoten werden we er door 3 atleten vertegenwoordigd. Zo zagen we tweedejaars scholier Cédric Broekaert, een week na zijn BK, terug in actie komen. Bij de cadetten kwam Inge Eeckhout haar huidige vorm eens testen na een zomer vol kampen en uitstapjes. Tot slot kwam eerstejaars junior Febe Vandewalle (ASVO) nog in actie met de discus nadat ze eerst het beste van zichzelf had gegeven in het hamerslingeren en het gewichtwerpen.

Ons overzicht beginnen we bij Inge die in het discuswerpen onmiddellijk opende met een knap PR van 24m91. Het is dus duidelijk nog een kwestie van tijd alvorens die 25m er eindelijk eens uitkomt. Haar kogelstoten wou ze snel vergeten want daar kwam ze slechts tot 7m82.

Ondertussen was Febe al flink aan de slag geweest met een 2de en 4de plaats in respectievelijk het gewichtwerpen (7m93) en hamerslingeren (27m44). Met haar discus kwam ze tot 31m77, al zal ze hier niet geheel tevreden mee geweest zijn want er zit nog veel meer in die werparm; 😉

Tot slot kwam, man in vorm, Cédric in actie. Hij begon voorzichtig met zijn discus waar hij tot een mooie 48m97 kwam. In het kogelstoten kwam hij pas echt onder stoom. Zijn laatste trainingen deden al het allerbeste vermoeden… In zijn openingsworp stootte hij 17m18 om dan, na enkele nulworpen, in zijn laatste poging een bommetje te droppen van 17m43! Een ongelooflijk straffe prestatie die hem een verbetering van zijn PR, een clubrecord en de 6de prestatie allertijden opleverde. Hou deze jongeman maar in het oog, er zit nog wel iets aan te komen…

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s