De laatste stoot!

Geplaatst op Geupdate op

Het doek is gevallen over het zomerseizoen van 2021. Voor het 2de jaar op rij werd het geen normaal atletiekseizoen. Gelukkig konden in het 2de deel van het seizoen wel alle wedstrijden doorgaan, zo ook de “Werpersmeeting van de laatste kans” te Sint-Niklaas. Vorig jaar moest deze meeting, in extremis, geannuleerd worden door de exponentiele stijging van de coronacijfers op dat moment… pijnlijk vast te stellen dat we opnieuw zover zijn 😦 . Na het PK, 2 weken gelden, gingen de meeste atleten enkele weken in relatieve rust. Bij een paar atleten was de honger echter nog niet gestild, zij wouden doorgaan tot vandaag. Er werd dus een compromis gesloten met extra rust en slechts één korte techniektraining. Die trainingen beloofden alvast nog veel goeds. Benieuwd of de verwachtingen werden ingelost, u leest het hieronder.

Leander Casteels mocht om 10u30 de spits afbijten in het kogelstoten bij de senioren. Daar realiseerde hij een eerder matige 12m04. Ook in het discuswerpen vlotte het niet. Na een paar bombardementen van de polsstokstand, nam de schrik de bovenhand en kwam hij slechts tot 42m63. Niet getreurd, zijn seizoen was al meer dan geslaagd!

Junior Andreas De Lathauwer gooide de voorbije weken af en toe enorme afstanden op training. Op wedstrijd kwam het er tot dusver enkel al uit in het discuswerpen maar in het kogelstoten bleef hij nog wat op zijn honger zitten. Ook vandaag lukte het nog niet… Hij sloot zijn schitterend seizoen af met knappe prestaties in de kogel (16m52) en de discus (48m67).

Ondertussen kwamen onze cadetten meisjes met de discus in actie. Daar zagen we Silke De Lathauwer wat worstelen met een gladde ring. Ook zij bleef dit jaar wat op haar honger zitten. Met een afstand van 30m82 heeft ze niet kunnen tonen wat ze in haar mars heeft. We weten waar aan te werken deze winter, dus dat komt wel goed tegen volgend seizoen bij de scholieren.
Eerstejaars Loes De Meyer kreeg in dit sterke deelnemersveld slechts 3 pogingen en kon dus niet echt groeien in de wedstrijd. Zij realiseerde een mooie 25m76 en bleef hiermee slechts een metertje onder haar PR.

De man die deze zomer “on fire” was, maar op kampioenschappen telkens dat tikkeltje meeval miste, is ongetwijfeld Cédric Broeckaert. In september en oktober bleef pech hem achtervolgen. Hij kreeg in die periode heel regelmatig last van maagproblemen en misselijkheid waardoor hij minstens 1/3 van de geplande trainingen niet kon afwerken. Na enkele doktersbezoeken komt er stilaan wat beterschap… Vandaag presteerde hij andermaal op een hoog niveau door met zijn kogel 17m24 te stoten en met zijn discus 51m45 te gooien. Met de discus doet hij zelfs beter dan ooit. Hij verbeterde zijn PR van 50m88 naar 51m45 en komt zo op de 18e plaats allertijden bij de scholieren jongens.

Nadat Loes deze morgen al om 10u45 aan het discuswerpen deelnam, mocht ze rond 17u15 beginnen aan de allerlaatste (kogel)wedstrijd van dit outdoorseizoen. Na meer dan 6u wachten was de laatste stoot dus voor Loes. Met 8m45 werd het geen al te beste wedstrijd voor haar. Ze mist duidelijk nog het vertrouwen om door te durven gaan. Eens een nul maken is niet erg 😉

Het seizoen ’20-’21 zit erop! In de loop van volgende week presenteren we hier op onze website, naar gewoonte, nog ons jaaroverzicht en maken we al nieuwe plannen richting seizoen ’21-’22. Zo trekken we van 30 oktober tot en met 1 november richting Spa voor onze jaarlijkse herfststage. Ook deze avonturen zullen opnieuw via onze website te volgen zijn.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s