Bommetje in Dour!

Geplaatst op Geupdate op

De laatste indoorwedstrijd voor één van onze atleten dateerde reeds van begin maart 2020. Net voor de wereldwijde coronapandemie ook in Vlaanderen uitbrak mocht Cédric Broeckaert in Gent deelnemen aan een scholiereninterland. Bijna 2 jaar later, op zaterdag 18 december, trok hij samen met Andreas De Lathauwer naar Dour voor een eerste indoorwedstrijd als junior. De verwachtingen bij beide atleten waren best wel hoog…

We beginnen ons overzicht bij Cédric. De maagproblemen die zijn voorbereiding verstoorden zijn gelukkig al een tijdje achter de rug en op training gaat het best heel ver voor een eerstejaars junior. Spijtig genoeg kreeg hij enkele dagen geleden wat last van zijn rug en moest dus noodgedwongen de verwachtingen wat bijsturen. Toch wou hij die eerste wedstrijd niet laten schieten. Het resulteerde in een voor hem eerder mindere 14m98, al mogen we gezien de situatie ook niet te streng zijn natuurlijk.

Spitsbroeder en 2de jaars junior Andreas is op training ook al een tijdje in fantastische doen. De belangrijkste vraag die we ons stelden was, of er voldoende indoorwedstrijden zouden zijn deze winter om zijn huidige vorm te kunnen etaleren. Wel, zijn openingswedstrijd mag er alvast zijn. Hij realiseerde vandaag reeds onmiddellijk een ongelooflijk straffe 17m59. Hiermee verpulverde hij zijn outdoor PR, realiseerde hij een nieuw clubrecord en bezet hij de 2de plaats allertijden bij de junioren!

Dikke proficiat mannen! Keep up the good work!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s