Eindigen met een KNAL!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens een open indoormeeting van RCG op 26 december te Gent kwamen 6 VS-FEThrowers in actie. Voor we een overzicht geven van de knappe werpprestaties, willen we eerst langs deze weg alle wedstrijdorganisatoren een dikke “MERCI” geven. Organiseren in de huidige omstandigheden is alles behalve evident en meestal verlieslatend want geen toeschouwers of catering…
Hieronder geven we met alle plezier de knappe prestaties van onze atleten weer, ze kwamen immers allen met een (indoor) PR huiswaarts en junior Andreas De Lathauwer was opnieuw “on fire”!

We beginnen bij onze scholieren meisjes waar eerstejaars Silke De Lathauwer en Inge Eeckhout als eerste in actie kwamen. Beide deden het voortreffelijk met respectievelijk 10m12 en 8m99. Hiermee vestigden ze een indoor PR. Vorige zomer stootten ze buiten allebei wel al ietsje verder.

Volgende atlete in de ring was seniore Lien Rubbrecht. Voor Lien was het bijna 10 jaar geleden dat ze indoor met de kogel nog eens in actie was gekomen. Met 10m34 deed ze het meer dan voortreffelijk, ook bij haar zit er zeker nog heel wat progressie in.

De wedstrijd waar we als groep enorm naar uitkeken was het kogelstoten bij de juniors mannen. Andreas De Lathauwer liet de laatste trainingen enkele mega verre worpen opmeten en ook zijn eerste wedstrijd van vorige week in Dour, waar hij onmiddellijk 17m59 realiseerde, deed het beste verhopen. Andreas begon wat aarzelend aan zijn wedstrijd en kwam pas vanaf zijn 4de beurt onder stoom. Met 17m39, 17m53 en een ongelooflijke 17m95 zette hij een straffe reeks neer. Met zijn laatste poging benaderde hij het BR tot op 8cm… jammer dat hij geen 7de poging had 😉 … Moet het nog gezegd worden dat hij opnieuw zijn PR en CR verbeterde en nu nog wat steviger op de 2de plaats allertijden staat.
Een filmpje van zijn recordworp kan u op onze Instagrampagina bekijken.
In dezelfde wedstrijd vond eerstejaars Cédric Broeckaert nog niet z’n goede draai. Hij blijft wat last hebben van z’n rug en dat zie je in zijn manier van werpen. Toch realiseerde hij opnieuw een PR met 15m38. Eens hij terug op volle kracht kan stoten dan is die 16m niet meer veilig…

Laatste man in actie was belofte Leander Casteels. Als discuswerper wil hij deze winter ook zijn kogeltechniek wat extra verbeteren en met succes want hij deed bijna een halve meter bij zijn PR. Met 13m53 leverde hij een knappe worp af maar was voor de rest nog iets te wisselvallig. Ook hij zal deze winter ongetwijfeld nog een serieuze stap vooruit zetten… als de omicron-variant het tenmiste zal toelaten…

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s