Spa 2021

Geplaatst op Geupdate op

Op zaterdagochtend, 30 oktober, vertrekken 12 FEThrowers en 19 familieleden op herfststage, ondertussen al de 5de editie. Na 4 edities werd het vakantiehuis te Petit-Fays te klein. We trekken nu, weliswaar met een jaartje uitstel, naar het ruime ADEPS-centrum “La Fraineuse” te Spa waar we ons laten verwennen met een prima infrastructuur en dito keuken ;-). Deze 3-daagse stage staat opnieuw in het teken van teambuilding, conditieopbouw en alternatieve krachttraining, iets waar de Ardense bossen opnieuw een hoofdrol zullen in spelen. Inge Eeckhout, Silke De Lathauwer, Emma De Landsheere, Cédric Broeckaert, Sarah EeckhoutNina DenolfAndreas De LathauwerLevi DenolfArnaud De Cremer (ASVO), Leander Casteels en Phebe Vanderstraeten zijn de atleten die deze editie voor de groepssfeer gaan zorgen en de nodige trainingsarbeid zullen leveren.

Wie de avonturen van onze FEThrowers (en hun familie) op de voet wil volgen of ze later opnieuw wil beleven, zal op deze pagina een kort verslagje en enkele foto’s kunnen terugvinden.

Foto-album Spa 2021

Zaterdag 30 oktober 2021:
voormiddag : loslopen / centrum verkennen
namiddag : sprongen & functionele kracht
avond : FETquiz (Kwis over de FEThrowers, de Olympische Spelen, het werpen en …)

Op zaterdag in de vroege uurtjes vertrokken we, op onze langverwachte stage, naar Spa. Eens aangekomen en geïnstalleerd in de chalets, vertrokken we op ontdekkingstocht. De ouders deden dit met een rustige wandeling, terwijl de atleten er direct invlogen en al lopend het terrein verkenden. Nadat we onze eerste training hadden afgewerkt, stond er een lekkere maaltijd op ons te wachten.

Na een verdiende middagpauze, trokken de atleten weer het bos in voor een stevige wandeling. Met stevig, bedoelen we ook echt stevig (zie foto’s)! Nadat we een mooi plekje hadden gevonden in het bos, konden we takken en stevige boomstronken beginnen verzamelen om onze functionele krachttraining af te werken. Ook al hadden we veel geluk met het weer, deed het toch deugd om een warme douche te nemen na de training. Daarna konden we weer onze voetjes onder de tafel schuiven en genieten van een warme maaltijd.

Als avondactiviteit had quizmaster Filip een fantastische avond voorbereid, met als thema de FEThrowers en werpgeschiedenis. Na veel gelach en 6 rondes later, kwam er een verdiende winnaar uit de bus. Fredrik, Leander, Cédric, Patsy en Phebe mochten met de trofee gaan lopen.

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden van onze eerste stagedag.

Reporters dag 1: Phebe, Nina & Sarah

.

Zondag 31 oktober 2021:
voormiddag : powertraining
namiddag : teambuilding in’t bos
avond : Halloweenavondwandeling, film, gezelschapsspelen,…

Na een uurtje extra te kunnen slapen en een stevig ontbijt waren we klaar voor een nieuwe dag. Voor de eerste training zakten de atleten af naar de fitnesszaal. De ouders daarentegen maakten zich klaar voor een voormiddagje genieten in de spa in Spa. Rond de middag zagen we elkaar terug om heerlijk te smullen.

De namiddag was gevuld met een lasershooting toernooi in het bos. Achttien pistolen, twee vlaggen en enthousiaste FEThrowers waren alles wat nodig was om legendarische kampen uit te vechten. We sloten af met een solo duel -ieder voor zich- waar iedereen vastberaden voor de overwinning ging.

De dag werd afgesloten met een gezellig samen zijn in de ontspanningsruimte en voor de liefhebbers een late horrorfilm. En… “Arnaud heeft in zijn broek gepist 😉 “

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden van onze tweede stagedag.

Reporters dag 2: Levi, Arnaud, Andreas, Leander & Cédric

.

Maandag 01 november 2021:
voormiddag : medecinebal training (focus buik/rug, romp)
namiddag : snelheid & coördinatie

Na een korte nacht begonnen we de ochtend met een stevig ontbijtje.
Voor de eerste training van de dag trokken we naar de sporthal met als opwarming een wedstrijdje basket. Hierna werkten we een medecinebal training af. Daarna gingen we naar de refter voor een paar lekkere bordjes spaghetti en een ijsje als dessert (voor sommigen een paar te veel).

Na de middag kwam het zonnetje erdoor en trokken we naar de atletiekpiste voor een snelheid en coördinatie training met de latjes. We namen nog een paar groepsfoto’s als afsluiter en dan was het tijd om de valiezen in te pakken! We willen graag onze trainer bedanken voor deze 3 super mooie en plezante dagen! BEDANKT FILIP!!!

Reporters dag 3: Silke, Emma & Inge

Een gedachte over “Spa 2021

    denolfsport zei:
    1 november 2021 om 16:32

    Tof iedereen zo te zien genieten. Bedankt aan alle organisatoren?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s