Een eerste test.

Geplaatst op Geupdate op

Op zaterdag 16 april stond de 1ste Meetjeslandse werpersmeeting van het seizoen op het programma. Cadette Loes De Meyer en scholieren Inge Eeckhout & Silke De Lathauwer konden niet meer wachten tot aan het PK van volgende week en wouden hun vorm al eens testen. Tijdens de Paasstage lieten ze immers zeer beloftevolle prestaties opmeten. Benieuwd of ze de verwachtingen onmiddellijk konden waarmaken tijdens hun eerste wedstrijd van het seizoen? U leest er hieronder alles over. Ook 2de jaars cadet Lukas Lanckman was niet meer te houden…

Het was Lukas die de spits mocht afbijten met de kogel. Lukas lijdt aan een coördinatie- en ontwikkelingsstoornis (DCD) waardoor technieken aanleren voor hem een hele uitdaging zijn. De motivatie en volharding die hij aan de dag legt, om zowel de kogel- als discustechniek onder de knie te krijgen, verdienen al onze bewondering. Met de kogel kwam hij vandaag slechts tot 7m68, een afstand die zijn kunnen niet onmiddellijk weergeeft. Met de discus herpakte hij zich echter knap. Hij eindigde zijn knappe wedstrijd met een nieuw PR van 27m63.

De cadetten en scholieren meisjes mochten samen hun wedstrijden afwerken. Onze 3 meiden konden dus samen in actie komen, iets wat uiteraard mooi meegenomen was en leidde tot knappe prestaties. Zo gooide cadette Loes een knap nieuw PR van 27m38 met de discus na een zeer regelmatige wedstrijd. Ook onze scholieren meisjes presteerden op niveau. Zowel Inge als Silke benaderden in de eerste wedstrijd van het outdoor seizoen hun PR tot op enkele centimeters met respectievelijk 24m14 en 32m58.
Na een sterke prestatie met de discus bleef Loes wat op haar honger zitten met de kogel. Met 8m69 kon ze dan ook niet tevreden zijn. Wellicht zat de angst om “nullen” te maken er nog iets te fel in. Inge daarentegen knalde haar kogel wel verder dan ooit. Met 10m00 vestigde ze een mooi nieuw PR en lijkt ze klaar voor een sterk seizoen.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s