PK – dag 1

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag trok atletiekclub VOLH te Beveren alle Oost-Vlaamse atletiekaandacht naar zich toe, voor dag 1 van de Provinciale kampioenschappen. Op zaterdag staan traditioneel kogel en discus voor de jongens/mannen op het programma. De meisjes/vrouwen konden zich dan weer uitleven met de speer. De FEThrowers vertegenwoordigden Vlierzele Sportief alvast met een mooie delegatie en brachten heel wat eremetaal mee naar Oordegem-Lede. Het mooie weer en een degelijke organisatie hielpen alvast een handje…

We beginnen ons overzicht van jong naar oud. Bij de cadetten kwam Lukas Lanckman in actie. Als tweedejaars realiseerde hij een knap nieuw PR van 9m46 met de kogel en kwam hij tot 25m76 met de discus. Deze prestaties waren respectievelijk goed voor een 11de en 12de plaats.

Bij gebrek aan scholieren springen we onmiddellijk over naar de juniors. Daar hebben we natuurlijk 2 kleppers in huis die tot de Belgische, zelfs internationale, top behoren. Eerste jaars Cédric Broeckaert worstelt nog altijd wat met z’n rug en moet het hierdoor nog wat rustiger aan doen. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor zijn trainingen en dus progressie. Het eerste deel van het seizoen zal dus voor hem zonder echte doelen verlopen. Tot overmaat van ramp blesseerde hij zich bij zijn 2de worp aan zijn wijsvinger waardoor voluit stoten echt niet meer ging en dat net op zijn 18de verjaardag! Gelukkig was zijn eerste stoot best goed en kon hij zo toch nog knap 2de worden met 14m81. Ook in het discuswerpen kon hij niet meer voluit gaan en moest hij tevreden zijn met een 3de plaats en 43m30 (PR). Bij die andere “Big Boy” Andreas De Lathauwer, daar zijn de doelen wel duidelijk. Andreas wil zich immers kwalificeren voor het WKu20 te Cali in Colombia deze zomer. Hij opende zijn seizoen alvast knap want met de kogel kwam hij onmiddellijk tot op 8cm van het BR. Met 18m11 werd hij afgetekend eerste, komt hij nu op de 2de plaats allertijden en komt ook de WK-limiet van 18m32 wel heel dichtbij. Ook in het discuswerpen verpulverde hij zijn PR met meer dan 2 meter. Daar kwam hij tot 54m43, goed voor een 2de titel en de 4de plaats allertijden. Moet het nog gezegd worden dat dit ook 2 stevige nieuwe clubrecords zijn.

Bij de seniors zagen we man in vorm, met de discus, Leander Casteels. Leander gooit op training regelmatig op en rond de 50m met de 2kg. Als 2de jaars senior/belofte best een sterke prestatie. Vol verwachting werd er dan ook uitgekeken naar zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Met 46m79 vestigde hij een nieuw PR en strandde hij op de ondankbare 4de plaats. Het werd dus niet de verwachte afstand maar die komt er ongetwijfeld snel aan wat een zeer nipte nulworp landde vandaag al rond de 48m…
Met de kogel is hij vaak wat wisselvalliger, ook vandaag. Toch kon hij in zijn allerlaatste poging nog over de 14m stoten. Het werd met 14m13 een nieuw PR en een knappe 3de plaats.
In het kogelstoten kreeg Leander het gezelschap van trainer Filip. Na lang twijfelen en de nodige overtuigingskracht van bovenstaande atleten, schreef hij zich uiteindelijk in. Geen slechte beslissing want als master kon hij met 14m62 mooi beslagleggen op de 2de plaats.

Onze 5 FEThrowers brachten samen maar liefst 6 medailles (2x goud – 2x zilver -2x brons) en 2 clubrecords mee naar huis. Knap gedaan mannen!

Wanneer we nog even snel een blik werpen op het speerwerpen waar een aantal van onze vrouwelijke werpsters/meerkampsters in actie kwamen, zagen we ook daar enkele knappe prestaties. Cadette Yenthe Vereecken werd 7de met 19m33 (PR), scholiere Emma De Landsheere werd 2de met 35m00 en seniore Annelien Beelaert werd 2de met 37m32. In dezelfde wedstrijd van Annelien zagen we ook onze meerkampsters in actie komen. Daar kwam Nina Denolf tot 27m54 (8ste) nadat ze ook in het verspringen al 5m52 had gerealiseerd en de titel kon veroveren. Bij Hanne Maudens landde de speer na 38m15 en won zo goud, ook zij had er al een 2de nummer opzitten. Op de 100m horden kwam ze tot 14″93, goed voor een 2de plaats.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s