Ere-VAL

Geplaatst op Geupdate op

Voor de Beker van Vlaanderen (“den interclub”) trokken de VS-vrouwen richting Mol. VMOL ontving er de betere Vlaamse clubs die uitkomen in de op één na hoogste afdeling. Het werd een typische interclub aanloop met afzeggingen, reserves van reserves die werden opgeroepen, twijfels of atlete x of y wel tijdig hersteld zou geraken,… kortom heel wat zorgen en twijfels maar als de dag er dan is… vooral veel plezier en een enorme boost voor het clubgevoel. Met een bang hartje en vol goede moed trokken onze dames ten strijde voor het behoud in deze afdeling. Alsof de weergoden het heroïsche ervan inzagen, gingen de hemelsluizen open en viel de regen, zelfs hagel, met bakken uit de lucht. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd. Genoeg inleiding 😉 , hoe brachten onze dames het ervan af?

Uit onze groep kwamen 3 FETjes in actie. Nina Denolf, nog maar pas hersteld van ziekte, had de drukste agenda. Zij begon met de 100m horden in een knap en onverwacht nieuw PR van 14″78 en werd daarmee 5de, goed voor 8 punten. Daarna realiseerde ze in het verspringen 5m32 wat dan weer goed was voor een 4de plaats en 9 punten. Tot slot mocht ze ook nog aantreden in het 4x100m team dat als 6de finishte in een tijd van 49″80 (7p).

Ook Annelien Beelaert had het druk. Zij nam het speerwerpen en discuswerpen voor haar rekening. In de regen kwam ze tot een knappe 38m14 en de overwinning bij het speerwerpen, de 13 punten waren binnen. Ook in het discuswerpen zaten de omstandigheden niet mee en daar was de concurrentie ook nog eens van zeer hoog niveau. Met 38m87 en een 4de plaats (9 punten) stond ze meer dan haar vrouwtje tussen al die topwerpsters.

In het kogelstoten was het Lien Rubbrecht die onze clubkleuren verdedigde. Tot haar spijt kwam er in haar eerste 3 pogingen niet echt een goede worp. Hierdoor moest ze tevreden zijn met 9m91 en een 9de plaats (4 punten).

Als club deed Vlierzele Sportief het fantastisch want we behaalden een (onverhoopte?) 6de plaats met 102 punten. Vanaf volgend seizoen wordt de Beker van Vlaanderen stevig hervormd en gaan de vrouwen en mannen samen strijden voor het behoud of wie weet zelfs meer… Sowieso iets om naar uit te kijken als teamgebeuren binnen onze individuele sport.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s