Werfertage te Halle (D)

Geplaatst op Geupdate op

Na een geslaagd, zij het veel kleiner evenement in 2021, werd de internationale werpfamilie opnieuw uitgenodigd voor een grootse werpmeeting op 21 en 22 mei 2022 te Halle in Duitsland. Wie het werpwereldje wat kent, weet dat dit één van de sterkst bezette werpwedstrijden is in de wereld. Als je daar mag deelnemen dan bezit je sowieso enig niveau. Er zijn wedstrijden voor elke categorie, zowel mannen als vrouwen kunnen er deelnemen aan de 4 werpnummers, namelijk het kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en hamerslingeren. Via deze link kan u alvast de indrukwekkende deelnemerslijsten raadplegen. Voor het eerst stonden er ook 2 FEThrowers aan de start. Hoe onze junioren Andreas De Lathauwer en Cédric Broeckaert het ervan af brachten, kan u hieronder nalezen.

Vrijdag na de middag vertrok ons gekende busje, inderdaad hetzelfde als ons “stagepartybusje” ;-), richting Duitsland. Als ervaringsdeskundige werd trainer Filip immers gevraagd om enkele Vlaamse toppers mee te nemen naar Halle. Deze keer reed hij dus niet als leerkracht naar het Vlaamse “Halle” waar het Don Bosco Technisch Instituut leerlingen boven zichzelf laat uitstijgen. Nee, deze keer was hij op weg als trainer naar het Duitse “Halle” waar de “Werfertage” voor hetzelfde effect moesten zorgen. Aan adrenaline en positieve energie was er alvast geen gebrek.
Na een laatste tussenstop in Maasmechelen was iedereen opgepikt en konden we doorrijden richting hotel. Met Cédric Broeckaert, Pieter Struyven, Andreas De Lathauwer, Babette Vandeput en Jolien Boumkwo was er dus heel wat Vlaamse werpkwaliteit onderweg. Na 700km kwamen we goed en wel aan in het Mercure hotel. Tijdig gaan slapen was de boodschap want om 9u45 zaterdagochtend stond het kogelstoten voor onze U20 (juniors) reeds op de planning.

Door een ernstige handblessure laat Cédric het kogelstoten voorlopig links liggen en focust hij op het discuswerpen waar de hinder/pijn veel minder is. Alle ogen waren dus gericht op Andreas, hij wou er een ultieme poging wagen de WKu20 limiet van 18m32 te stoten zodat hij wat ontspannener zijn examens kon aanvatten. Wat onder de indruk van de omstandigheden? Of iets te gretig om zich te bewijzen in dit topveld? Uiteindelijk werd het niet de wedstrijd die hij verhoopte want hij moest tevreden zijn met 17m13 en een 9de plaats. Geen 3 extra pogingen dus om zijn vorm te bewijzen want in de opwarming stootte hij ontspannen wel 18m+. Een werkpuntje dus 😉 .
In dezelfde wedstrijd kwam Pieter tot 14m99, goed voor een 16de plaats.

Om 12u was er dan het discuswerpen. Andreas werd in de A-groep ingedeeld en Cédric en Pieter mochten een onderling wedstrijdje uitvechten in de B-groep. Ook hier was er weer druk voor Andreas want ook met de discus zat hij al aardig dicht bij de WK-limiet van 56m50. Stel je voor dat hij aan 2 nummers zou kunnen/mogen deelnemen daar in Cali (Columbia). Na opnieuw een aarzelend begin kwam hij geleidelijk aan onder stoom. In zijn 3de poging knalde hij 56m77, goed voor de WK limiet en een heleboel ontlading bij zowel trainer als atleet. 😉 Daarna kon hij ontspannen doorgaan en dat deed hij ook. In zijn 4de poging realiseerde hij 57m33, goed voor een 5de plaats in een ongelooflijk straf deelnemersveld! Hoeft het gezegd te worden dat hij hiermee opnieuw het clubrecord een stukje scherpers stelde. Hij kwam ook nog wat dichter bij het, in het begin van het seizoen onhaalbaar geacht, Belgisch record. In zijn allerlaatste beurt bewees hij zijn potentieel door over de 59m te gooien maar hij had net iets te lange tenen bij het omspringen na z’n afworp.
In de B-groep zagen we Pieter een heel straffe 51m18 (PR) werpen en de 7de plaats veroveren. Ook Cédric gooide een knap nieuw PR met 46m71 (13de). Eens hij terug over zijn volledige capaciteiten zal beschikken komen daar ongetwijfeld nog heel wat meters bij.

We vermelden ook nog graag de knappe prestaties van onze reisgenoten Jolien in het kogelstoten en Babette in het discuswerpen. Jolien werd knap 4de met 16m10 en Babette werd met 51m96 7de.

Website HALPLUS Werfertage 2022
Alle uitslagen

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s