King André

Geplaatst op Geupdate op

De betere Vlaamse atleten trokken vandaag naar Merksem waar OLSE ons verwelkomde voor het Kampioenschap van Vlaanderen. Onze groep wordt wat geplaagd door enkele blessures waardoor o.a. junior Cédric Broeckaert en beloften Arnaud De Cremer (ASVO) en Annelien Beelaert dit kampioenschap aan hen lieten voorbijgaan. Junior Andreas De Lathauwer en belofte Leander Casteels kwamen wel fit aan de start van het kogelstoten & discuswerpen. Beide hadden hun zinnen gezet op dit kampioenschap en waren dan ook super gemotiveerd om te knallen… In het kogelstoten kregen ze nog het gezelschap van hun trainer, die zich in laatste instantie had ingeschreven. Hoe ze het ervan afbrachten leest u hieronder.

Beginnen doen we met het kogelstoten. Daar zette Andreas een enorm sterke reeks neer met 3 worpen van boven de 16m. Zijn beste worp van 16m16 was goed voor de 3de plaats, een nieuw PR en clubrecord. Hij strandde ook nog op amper 7cm van het Belgisch record bij de juniors met 7,260kg. Op een 6de plaats zagen we trainer Filip met 14m42. Van je trainer moet je het hebben, moet Leander gedacht hebben want hij viel net buiten de top 8 en de daar bijhorende 3 extra pogingen. Hij werd 9de met 13m67 en bleef dus wat op zijn honger zitten… maar niet getreurd, dit geeft hem normaal heel wat extra energie voor het discuswerpen.

In het discuswerpen lag, in afwezigheid van Philip Milanov, het podium open. Wie weet zat er zelfs meer in want de andere Vlaamse discustoppers waren aan elkaar gewaagd de voorbije weken. Voor ons waren er vooraf enkele vragen die snel een antwoord zouden krijgen. Wat kon Andreas met de 2kg? Het was immers zijn allereerste wedstrijd met het seniorengewicht. En, zou Leander zijn trainingsworpen eens kunnen produceren tijdens een wedstrijd. Wel, het werd snel duidelijk dat Andreas de 2kg goed verteerde want onmiddellijk bij zijn eerste worp was het prijs, 50m07! Maar dat was nog niet genoeg want hij verbeterde zich nog een paar keer om uiteindelijk de VLAAMSE TITEL binnen te halen met 53m03 en dat als junior! Wat een prestatie! Hiermee verpulverde hij het 45 jaar oude clubrecord van François Hoste uit 1977 dat op 49m78 stond. Nationaal staat hij ook hier op de 3de plaats allertijden bij de juniors met 2kg.
Leander wou zijn mindere kogelwedstrijd rechtzetten maar was daardoor iets te gretig en verwaarloosde hierdoor z’n techniek wat. Toch kon hij nog een degelijke 46m26 uit z’n mouw schudden. Hij werd hiermee knap 7de.

Wat een weelde bij de FEThrowers. Cédric en Arnaud staan al te popelen om onze 3 strijders van vandaag te vervoegen op volgende kampioenschappen. Ondergetekende kijkt hier alvast enorm naar uit :-). Samen elkaar naar ongekende afstanden stuwen!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s