KvV meerkamp

Geplaatst op Geupdate op

Op 28 mei trok Nina Denolf naar Herentals om er dag 1 van het Kampioenschap van Vlaanderen af te werken. Voor haar was dit een voorbereidingswedstrijd want ze trekt begin juni naar Arona (Tenerife) om er net als vorig jaar een internationale meerkamp af te werken. Deze meerkamp vindt plaats op 4 en 5 juni en kunnen jullie uiteraard ook hier volgen 😉 . Hoe onze eerstejaars beloftevolle meerkampster het er vanaf bracht, kan u hieronder nalezen.

Nina begon heel sterk op de 100m horden waar ze onmiddellijk een dik nieuw PR liep. Ze won met overtuiging de horden in 14″56, liefst 20 honderdsten beter dan ooit. Met vertrouwen trok ze naar het hoogspringen waar ze op 1m45 vlotjes in de eerste poging haar aanvangshoogte overschreed maar toch met wat twijfels de wedstrijd staakte. Ze had immers wat last van de rug gekregen en wou geen onnodige risico’s nemen.
Na wat rust nam ze later in de namiddag nog deel aan het kogelstoten en de 200m. Wellicht speelde haar rug nog wat op en kwam ze, na 2 moeizame pogingen tot 10m67. Ook de 200m verliep niet geheel zoals verhoopt. Daar kwam ze tot 25″74 en bleef zo een 30-tal honderdsten boven haar PR. Ze had het gevoel niet te kunnen versnellen zei ze achteraf. Niet onlogisch, uiteindelijk komt de meeste kracht vanuit je rug.
Nu even de rug laten verzorgen en dan vol vertrouwen richting Arona, de conditie zit alvast goed.

Veel succes, Nina.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s