Arona 2022

Geplaatst op Geupdate op

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni staat de internationale meerkamp te Arona op het programma. Voor de 2de maal trekt 1ste jaars belofte Nina Denolf naar Tenerife om er een meerkamp af te werken. Haar belangrijkste doel daar op het Spaanse eiland is opnieuw heel wat extra ervaring opdoen en wie weet zelfs de magische grens van 5000 punten slopen. Nina maakt er deel uit van een Vlaamse meerkampdelegatie onder de deskundige leiding van Fernando Oliva, de kwaliteitsmanager meerkamp/springen van de Vlaamse atletiekliga. Wie meer wil weten over de prestaties van Nina en de wedstrijd te Arona, kan hieronder enkele nuttige links vinden.

In onderstaande tabel zullen haar prestaties en bijhorende punten weergegeven worden:

EventResultPoints
100m horden (11u45)14″48 (PR)912p
Hoog (12u45)1m61 (PR)747p
Kogel (20u00)9m70510p
200m (21u30)25″61832p
Ver (13u30)//
Speer (14u45)//
800m (20u15)//
7-kamp/

Dag 1 :
Nina begon haar meerkamp alvast op schitterende wijze. Ze opende op de 100m horden met een knap nieuw PR van 14″48 en de daar bijhorende 912 punten. Nu duimen dat haar rug niet begint op te spelen tijdens hoog want dit was vorige week nog een probleem. Het antwoord kwam er snel want ze evenaarde haar PR met een heel knappe 1m61 en 747 punten. Nu even rusten en dan later op de avond nog het kogelstoten en de 200m.
Hoe goed de eerste 2 proeven verliepen, zo hard viel het kogelstoten tegen. Met 9m70 (510 punten) bleef ze een heel stuk onder haar mogelijkheden. Heel jammer maar als meerkampster moet je dan, de knop kunnen omdraaien en focussen op het volgende nummer. En dat deed ze! Met 25”61 (832 punten) liep ze een goede 200m en sloopt ze dag 1 knap af met 3001 punten.

Dag 2 :
Nina geeft forfait voor dag 2. Nadat ze gisteren een ganse dag last had aan haar rug en een nachtje rust geen baat bracht, nam ze de verstandige beslissing om geen risico’s meer te nemen. Het zet o.a. de mindere prestatie in het kogelstoten in perspectief. Nu even terug de focus op de examens en een volledig herstel… Heel frustrerend maar hier komt ze ongetwijfeld sterker uit!

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s