Memorial Buyle: 3 PR’s

Geplaatst op Geupdate op

Op 4 juni, tijdens onze eigen VS-Flanders Cup de Memorial Buyle, kwamen slechts 4 van onze werpers in actie. De andere FEThrowers hadden de focus op de examens gelegd. Met spanning werd er uitgekeken naar hun prestaties want de trainingen beloofden alvast veel goeds. Hieronder kan u een kort relaas vinden.

Lien Rubbrecht die als eerste in de ring stond, deed het voortreffelijk in het kogelstoten met een schitterend PR van 11m83. Ze stootte al haar 6 pogingen voorbij de 11m en dus ook voorbij haar oude record, dat stond op 10m80. Dankzij deze ferme recordverbetering benaderde ze de C-limiet voor het TopTEAM van VS tot op 17cm. Nieuwe doelen zijn reeds gezet 😉 …

Als tweede kwam Silke De Lathauwer in actie. Met een worp van 32m82 gooide ze een nieuw PR. Dankzij deze mooie prestatie slaagde Silke er in om zich bij de beste 8 te plaatsen. Best knap als eerstejaars scholiere in dit sterke gezelschap. Met 5 worpen boven de 30m kende ze een heel regelmatige wedstrijd die het beste doet verhopen voor de rest van het seizoen.

Daarna was het de beurt aan onze 2 mannen, Cédric Broeckaert en Leander Casteels. Leander had merkbaar last van stramme spieren. Iets geforceerd, de voorbije dagen? Hij kwam pas met zijn 5de worp tot een 1ste geldige poging van 42m31. In zijn laatste poging, verbeterde hij zich nog tot 45m61. Een degelijke afstand maar hij kan nog zoveel verder, iets wat hij na z’n examens ons ongetwijfeld zal laten zien. Cédric, de jongste van het gezelschap als eerstejaars junior, werkte een regelmatige wedstrijd af. Ook hij kwam pas goed op dreef in poging 5 en 6, met een worp van 40m99 en een nieuw PR van 42m13 bij zijn laatste poging. Net als bij Leander zit er nog heel wat meer in. Als je weet dat hij nog altijd niet 100% fit is en nog steeds wat met de handrem op moet trainen, dan mag hij best tevreden zijn.

Na de wedstrijd stonden onze jongste supportertjes in de rij, voor een handtekening van plaatselijke vedette, Leander Casteels 😀.

Succes aan onze studenten! See you @ FEThrowers cup op dinsdag 28 juni!!!😉

Met dank aan reportster ter plaatse, Ingrid Verbeke.

Volledige uitslag.

.

Een gedachte over “Memorial Buyle: 3 PR’s

    Dorien zei:
    5 juni 2022 om 13:17

    Aaron wil ook graag een handtekening van Leander! 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s