Wat een weelde!

Geplaatst op Geupdate op

Het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften vond dit jaar plaats in Kortrijk, op 18 september. Het was het laatste kampioenschap van een schitterend seizoen voor onze werpers. Ook vandaag werden de FEThrowers goed vertegenwoordigd in het kogelstoten en/of discuswerpen met 4 atleten. Een overzicht van wat deze beloftevolle atleten hebben gepresteerd, kan u hieronder bekijken.

Laatstejaars belofte Annelien Beelaert kwam als eerste in actie met de discus. Ze kwam net terug uit vakantie waar ze kon ontspannen in de Griekse zon. Voor haar werd het net als vorig jaar een kampioenschap van net niet want ze behaalde opnieuw 2 chocolade medailles. Zowel in het discuswerpen (39m13) als in het speerwerpen (36m74) viel ze met een 4de plaats net naast het podium. Heel normaal dat ze dit even moet verwerken want 2 jaar na elkaar is heel frustrerend. Beide prestaties waren wel ruim een meter beter dan vorig jaar. Dit geeft mooi aan dat haar gemiddelde niveau, dat ze dit seizoen haalde, goed gestegen is.

Bij de junioren mannen zagen we eerstejaars Cédric Broeckaert en tweedejaars Andreas De Lathauwer het beste van zichzelf geven. Voor Cédric werd het geen vlekkeloze voorbereiding. Zo werd hij het afgelopen jaar afgeremd door blessures en kreeg hij het daarna op training mentaal wat moeilijk met als gevolg, wisselvallige prestaties. Andreas kreeg na zijn WKu20 wat rust en mocht daarna af en toe eens experimenteren met het gewicht, de hamer en de speer. Hij heeft immers zijn zinnen gezet op een werpvijfkamp die hij later op het seizoen nog wil afwerken in Tienen. Desalniettemin waren er voor beide heel wat verwachtingen en ook wel de hoop om minstens 1x samen op het podium te staan. De concurrentie was groot, heel groot. Om een idee te geven, in het discuswerpen kwamen er 5! jongens in actie die momenteel in de top 20 aller tijden staan. Ongezien! Eerst even naar het kogelstoten waar onze beide junioren onmiddellijk in de eerste poging uithaalden en uiteindelijk de eerste en tweede plaats niet meer zouden afgeven. Zo realiseerde Cédric een knappe 15m38 en Andreas een straffe 18m14, goed voor een kampioenschapsrecord. Cédric kon zich later nog verbeteren tot 15m80 en voor Andreas bleef het bij zijn openingsworp van 18m14. Doel geslaagd want samen op het podium met goud en zilver. Hun honger naar eremetaal was nog niet gestild want ook in het discuswerpen klommen ze samen op het podium. Hier haalde Andreas een mooie 53m28 en Cédric een degelijke 47m20. Best mooie afstanden gezien de moeilijke werpomstandigheden (felle meewind). Uiteindelijk werd het dit keer goud en brons voor onze “big boys”.

Tweedejaars belofte en uittredend belofte kampioen discuswerpen, Leander Casteels focuste de laatste weken op enkele herexamens en kwam daardoor amper aan trainen toe. Een reis met vrienden, in de week voor het BK, is niet ideaal maar natuurlijk dik verdiend na alle geleverde inspanningen. Desondanks waren er toch wat verwachtingen, tot zijn rug tijdens de kogel begon op te spelen. Uiteindelijk kwam hij met de kogel nog tot een degelijke 13m48 (5de). Door de rugpijn die ook bij het discuswerpen voor last bleef zorgen eindigde hij daar op een frustrerende 4de plaats met een voor hem matige 40m80. Nu eerst even de rug laten verzorgen, wat rust nemen en daarna vliegen we er weer in.

Met 2x goud, zilver, brons, 2x 4de en een 5de plaats kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde dag! Hoeft het nog gezegd dat ondergetekende ongelooflijk fier is op “zijn” FEThrowers! Dankjewel, FETjes!

Check zeker ook onze Instagrampagina eens voor filmpjes van de betere worpen van bovenstaande atleten 😉 !

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s