Robbe maakt verwachtingen waar!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op 22 januari te Gent kwamen 2 FEThrowers in actie.
Met Inge Eeckhout en Robbe Van Hoorde stonden 2 beloftevolle tweedejaars scholieren op de deelnemerslijsten van het kogelstoten. Bij beide atleten waren er wel wat verwachtingen. Beide zijn nog in volle opbouw naar een stabiele draaitechniek waardoor ze nog wat regelmaat missen in hun worpen. De laatste weken produceren ze echter meer en meer mooie worpen op training. Als ze hun kogel eens goed zouden raken, zat er misschien wel een verrassing in. Hoe ze het er uiteindelijk vanaf hebben gebracht, leest u hieronder.

De strafste stoot kwam van Robbe. Deze jonge man werpt amper een 8-tal maand en begint steeds beter zijn draai te vinden, letterlijk en figuurlijk. Vandaag liet hij alvast een spetterende prestatie opmeten. Onder het toeziend oog van “interim coaches” Cédric Broeckaert & Leander Casteels kwam hij tot 14m12. Goed voor een knap nieuw PR en een schitterende 2de plaats! Na zilver op het PK, nu dus ook op het Vlaams… dat belooft voor begin maart als de Belgische kampioenschappen op de agenda staan.

Tijdens een indoorkampioenschap mogen maar 10 atleten deelnemen aan een kampnummer. Eerstejaars scholier Loes De Meyer viel als 11de hierdoor net af. Beetje zuur dat haar plaats werd ingenomen door een Nederlandse atlete, weliswaar aangesloten bij een Vlaamse club.
Inge mocht wel starten en stond als 9de op de inschrijvingslijsten. Ze zou het dus wellicht moeilijk krijgen om nog 3 extra pogingen af te dwingen en zo de top 8 te bereiken. In die wetenschap legde ze haar vermoedelijk wat veel druk op. Ze had immers heel veel zenuwen waardoor haar 3 worpen mislukten. Met 2 ongeldige pogingen en een worp van 8m32 (10de) zat haar wedstrijd er jammer genoeg op. Hopelijk heeft ze vandaag veel bijgeleerd en legt ze nu de focus snel op de volgende doelen.

Volledige uitslag.

.

Laatste dagen om kaarten te bestellen voor een overheerlijke spaghetti op ons festijn! Onze eeuwige dankbaarheid krijg je er gratis bovenop 🙂 !

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s