VS indoor

Geplaatst op Geupdate op

Zaterdag 14 januari was voor VS een super drukke dag. De jaarlijkse indoormeeting te Gent, met in de voormiddag een jeugdgedeelte, werd opnieuw een schot in de roos. De talloze vrijwilligers slaagden er op een fantastische wijze in om deze marathonmeeting in goede banen te leiden. Ondanks de grote opkomst werd het uurrooster haast perfect gevolgd, heel knap! Organisatoren, jury en medewerkers mogen terecht fier zijn op hun geleverde prestatie. Over prestaties gesproken, ook onze werpers deden het meer dan voortreffelijk 5 van de 14(!) FEThrowers slaagden er opnieuw in om hun PR te verbeteren.

We beginnen ons overzicht bij de cadetten jongens waar we 4 van onze werpers in actie zagen komen. Meerkamper en eerstejaars Mauro Goditiabois benaderde zijn PR tot op enkele centimeters met 6m42. Nog een eerstejaars, Lowie De Meyer, had iets recht te zetten na z’n minder PK van vorige week. Mede hierdoor was hij veel te gretig en kon hij spijtig genoeg geen enkele poging geldig afwerken. Tweedejaars Fons De Moor en Bert De Schryver lieten op hun beurt knappe afstanden van 8m62 en 8m10 opmeten. Voor Fons was dit zelfs een knap nieuw indoor PR.
Bij de cadetten meisjes kwam Yenthe Vereecken voor het eerst aan de start van een indoormeeting. Het werd ook haar eerste wedstrijd met een draai want ze stapte nog maar recent over naar deze techniek. Ze realiseerde dan ook een nieuw indoor PR met 5m72.

Bij de scholieren zagen we zowel bij de meisjes als jongens 2 FEThrowers het beste van zichzelf geven. Eerstejaars Loes De Meyer & Lukas Lanckman deden het prima. Bij de meisjes kwam Loes tot een degelijke 9m44 en bij de jongens liet Lukas 10m42 noteren. Ook zij bleven slechts enkele centimeters onder hun persoonlijke records… dit belooft dus voor de volgende wedstrijden.
De tweedejaars volgden het goede voorbeeld van hun jongere categoriegenoten door eveneens uit te pakken met knappe resultaten. Inge Eeckhout & Robbe Van Hoorde kwamen respectievelijk tot 10m79 en 13m83. Voor Inge was dit een PR-verbetering van 9cm en voor Robbe was het bijna prijs maar hij kwam een centimeterke te kort.

Junior Cédric Broeckaert blijft week na week hard verder werken aan zijn techniek. Vandaag vielen de puzzelstukjes in zijn laatste poging (eindelijk) beter in elkaar en hij knalde naar een nieuw PR van 16m74. Met deze prestatie komt hij op de 6de plaats allertijden na o.a. trainingsmaat Andreas De Lathauwer en trainer Filip. Hopelijk kan het hem een vertrouwensboost geven en volgen er binnenkort nog wat bommetjes 😉 .

Weelde bij de seniors vrouwen, waar we met Nina Denolf, Phebe Vanderstraeten en Lien Rubbrecht heel wat ervaring in de ring zagen verschijnen. Elk van hen had een ander doel. Zo wou meerkampster Nina vooral een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden na een jaar vol blessureleed. Met een mooie stoot van 10m51 en de wetenschap dat er nog “rek” op zit was haar doel alvast gerealiseerd voor vandaag. Vrouw in vorm, Lien was gebrand op een mooie prestatie en wie weet zelfs een nieuw PR na haar ondankbare 4de plaats op’t PK van vorige week. Wel, ze verbeterde zich een 3-tal keer en kon met 11m45 een knap nieuw PR laten opmeten. Als ontspanning in de examenperiode kon dit alvast tellen… Phebe deed vooral mee voor haar plezier want bij haar ligt de focus vooral bij het discuswerpen. Het neemt natuurlijk niet weg dat ze ook met de kogel meer dan haar vrouwtje kan staan 😉 . Vandaag miste ze net de 10m en moest tevreden zijn met 9m97.

Bij de seniors mannen bevestigde master (M40) Filip Eeckhout z’n knappe prestatie van een week geleden met 14m25.

Dikke proficiat aan allemaal!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s