Belgisch kampioen!

Geplaatst op Geupdate op

Op zondag 19 februari trokken de carnavalisten in Aalst heel wat aandacht met hun jaarlijkse optocht. De aandacht van de atletiekliefhebbers was die dag echter vooral op de Topsporthal in Gent gericht waar het Belgisch indoorkampioenschap AC plaatsvond. Het moet gezegd worden, er was heel wat belangstelling voor dit BK. Het vele volk in de tribunes kreeg waar voor hun geld met enkele topprestaties en Belgische records. Ook voor onze werpgroep werd het een interessante namiddag. 3 van onze werpers namen deel aan het kogelstoten en hadden uitzicht op enkele mooie resultaten. Zo was er met eerstejaars belofte Andreas De Lathauwer een reële kans op de titel en ging tweedejaars junior Cédric Broeckaert voor een dik nieuw PR. Voor master/trainer Filip Eeckhout was een finaleplaats dan weer de doelstelling. Benieuwd wat het is geworden?

We beginnen ons overzicht bij Andreas die onmiddellijk de toon zette in zijn eerste poging. Uiteindelijk zou hij die 17m49 niet meer verbeteren, al produceerde hij nog enkele zeer verre ongeldige worpen. Wellicht zat er zelfs een 18m stoot bij. Gelukkig komen er nog kansen genoeg om die 18m worp ook officieel op papier te krijgen. Zijn openingsworp volstond om zijn allereerste Belgische titel AC te veroveren en dat voor de derde week op rij met een nieuw PR en CR.
Cédric wou niet onderdoen en pakte ook uit met een knap nieuw PR ten een zeer mooie reeks. Zijn beste van 14m95 was bijna een halve meter verder dan ooit en goed voor een 6de plaats.
Een plaatsje hoger en met slechts een luttele 4cm verder dan Cédric, stond Filip met 14m99. Hij kwam hiermee op een 5de plaats terecht. Met 3 FEThrowers in de top 6, heel wat supporters in de tribune en thuis achter het scherm kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde dag voor ons team!

Allemaal een dikke proficiat, de atleten voor hun resultaten en de supporters voor hun steun.

Volledige uitslag.
Herbekijk de livestream van het kogelstoten.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s