Gent & Heusden-Zolder

Geplaatst op Geupdate op

Het weekend van 11 & 12 februari kondigde zich aan als een druk atletiekweekend met wedstrijden in Gent, Heusden-Zolder en Louvain La Neuve. Op zaterdag trokken onze jongste FEThrowers naar Gent voor de indoormeeting van EA, waar ook eerstejaars juniore Emma De Landsheere haar wederoptreden maakte na een lange inactiviteit. Junior Cédric Broeckaert en beloften Andreas De Lathauwer en Leander Casteels ontvluchtten de drukte van de Gentse Topsporthal en trokken naar de Golazo Arena in Heusden-Zolder waar zelfs de voorzitter van de organiserende club (AVT) speciaal naar hen kwam kijken. Voor hen was het een unieke kans om eens op wedstrijd met de indoorkogel te stoten. Met deze indoorkogels trainen ze wekelijks in de winter en daar hebben ze dus veel vertrouwen in. Tot onze grote spijt vernamen we begin deze week dat eerstejaars belofte Nina Denolf geen startrecht kreeg voor het BK meerkamp (12/02) in Louvain La Neuve. Hierdoor viel de wedstrijd op zondag dus plots weg. Het werd een harde dobber om te verwerken want ze had naar dit kampioenschap toegewerkt. Alle tekenen waren immers gunstig dat er een mooie prestatie zat aan te komen.

We beginnen het chronologische overzicht met de scholieren jongens in Gent waar eerstejaars Lukas Lanckman uitpakte met 11m25. Een verbetering van zijn PR met liefst 72 centimeter en dat met een standworp… er zitten dus zeker nog enkele verbeteringen aan te komen.

Een goede 140km verder in het verre Limburg was het de beurt aan Cédric. Na 2 wedstrijden met het senioren gewicht van 7,260kg moest hij vandaag opnieuw aan de slag met de 6kg zware kogel. Hij sloot een zeer regelmatige wedstrijd af met 16m67, amper 7cm van zijn PR. Met 4 worpen boven de 16m was de regelmaat alvast aanwezig en de 2 overige worpen waren 17m+ maar konden niet geldig afgewerkt worden. Dat belooft dus voor het vervolg van dit seizoen…
De juniors stootten samen met de seniors waardoor Andreas en Leander samen met Cédric in actie kwamen. Na 3 weken examens met beperkte trainingsarbeid en een weekje zonder trainen door een operatie was de vraag, hoe Andreas voor de dag zou komen na een week goed trainen. Wel hij had duidelijk nog wat energie over want ook hij liet een zeer regelmatige wedstrijd optekenen. Hij stootte maar liefst 4x voorbij de 17m en vestigde met 17m44 een nieuw PR en clubrecord. Hij verstevigt zo ook zijn 7de plaats op de allertijden ranking en komt nu tot op 9cm van George Schroeder die op plaats 6 staat.
Leander wou nog enkele centimeters bij zijn seizoensbeste van 13m60 doen om zo wat zekerheid te krijgen over deelname aan het BK AC van volgende week. Met exact 13m60 komen er dus geen extra centimeters bij en zal deelname aan het BK moeilijk worden. Jammer, want zijn 4de poging lande volgens ooggetuigen over de 14m maar werd foutief opgemeten.

Terug naar Gent met Lowie De Meyer, nog een eerstejaars maar dan bij de cadetten. Hij kwam wat traag op gang maar eindigde sterk met 2 worpen boven de 9m. Zijn beste voor vandaag bedroeg 9m19. Lowie stapte in november over van het aanglijden naar het draaien en is dus nog in volle ontwikkeling van een stabiele techniek.

Na een rustige opbouwperiode zagen we dat Emma de laatste trainingen mooie afstanden begon te produceren. Dit schepte wat verwachtingen met het oog op een degelijke afstand en de daarbij horende selectiemogelijkheid voor het BK junioren op 4 maart. Met 10m94 voldeed ze ruimschoots aan de verwachtingen en stelde ze haar selectie veilig. Niet onbelangrijk om te vermelden, het was haar allereerste wedstrijd met de 4kg zware kogel.

Tot slot mochten eerstejaars Loes De Meyer en tweedejaars Inge Eeckhout bij de scholieren een onderlinge battle uitvechten. Deze keer trok Inge aan het langste einde met 10m07 t.o.v. 8m98 voor Loes. Voor Inge was dit een mooi resultaat na een leefweek (zonder training) met de KSA. Bij Loes was er wat ontgoocheling want hoe goed het op training gaat zo moeizaam gaat het momenteel op wedstrijd. Die angst voor “nullen” moeten we proberen weg te werken zodat haar vertrouwen terugkomt tijdens een wedstrijd.

Volledige uitslag Gent & Volledige uitslag Heusden-Zolder.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s