Overzicht winter 22-23

Geplaatst op Geupdate op

Het opstellen van een prestatieoverzicht geeft onmiddellijk ook de mogelijkheid om even de reflectie te maken over wat goed was maar zeker ook wat beter kon. Zelfevaluatie is belangrijk om te blijven groeien in wat we doen. We zagen deze winter opnieuw heel wat sterke resultaten. Vooral onze oudere atleten deden het fantastisch. Bij sommige jongere atleten was de progressie dan weer wat minder dan verwacht. Dit wordt zeker een aandachtspunt/werkpunt naar de toekomst toe. De aandacht voldoende blijven verdelen over alle atleten en er voor zorgen dat iedereen voldoende actieve leertijd heeft tijdens de trainingen, wordt dus een belangrijke uitdaging. Trainingen met meer dan 15 atleten zijn tegenwoordig eerder de regel dan de uitzondering. Gelukkig hebben we met Sam De Meyer een gedreven assistent trainer in ons team die Filip de nodige ondersteuning kan bieden op drukke momenten. Dat onze groep de laatste jaren sterk gegroeid is, merk je aan de wedstrijddeelnames. 21 atleten namen indoor immers deel aan minstens één kogelwedstrijd, 15 van hen verbeterden hun persoonlijk record. Outdoor staan er ondertussen ook al 7 atleten met een kogel/discus resultaat achter hun naam. Hier werden reeds 8 persoonlijke records verbroken. Dit belooft alvast veel goeds voor de volgende maanden.

Er werd deze winter opnieuw heel wat eremetaal huiswaarts gebracht. Zo gingen er 4 Belgische & 3 Provinciale titels naar ons team. Samen met 3 zilveren en 4 bronzen medailles waren de FEThrowers deze winter goed voor 14 podiumplaatsen op de verschillende kampioenschappen.

GOUDZILVERBRONS
Belgische Kampioenschappen:
Andreas De Lathauwer – kogel BEL
Cédric Broeckaert – kogel JUN
Filip Eeckhout – kogel M40
Andreas De Lathauwer – kogel AC
Sam De Meyer – kogel M40Vlaamse kampioenschappen:
Andreas De Lathauwer – kogel AC
Robbe Van Hoorde – kogel SCH
Provinciale kampioenschappen:
Filip Eeckhout – kogel M40
Andreas De Lathauwer – kogel SEN
Cédric Broeckaert – kogel JUN
Robbe Van Hoorde – kogel SCH


Sam De Meyer – kogel M40
Inge Eeckhout – kogel SCH
Filip Eeckhout – kogel AC

Er werden ook 3 straffe indoorclubrecords gebroken. Zo stootte Andreas De Lathauwer zich naar de 4e plaats aller tijden met 18m02 en verbeterde hij hiermee het clubrecord bij de seniors en alle categorieën. Trainingsgenoot, maar lid van KASVO, Arnaud De Cremer verbeterde zich deze winter aanzienlijk en kon het Oudenaardse clubrecord bij de seniors een paar keer verbeteren. Cédric Broeckaert kon geen clubrecord verbeteren maar klom met 16m74 wel tot de 6de plaats aller tijden bij de juniors.

Het bijzonder hoge niveau van onze mannen wordt onmiddellijk duidelijk wanneer we de ranglijsten even bekijken. Liefst 5 FEThrowers staan er deze winter in de top12 van het kogelstoten AC.

 Andreas zag zijn schitterend indoorseizoen beloond worden met een selectie voor de European Throwing Cup te Leiria (POR) waar hij 9de werd in het kogelstoten en 10de in het discuswerpen. Hij vestigde er met 17m43 een nieuw senioren en AC clubrecord met de kogel, goed voor de 3de plaats allertijden bij de beloften en de 9de plaats alle categorieën in België. In het discuswerpen vestigde hij er een senioren clubrecord met 50m17.

.

Herbeleef hieronder ons winterseizoen a.d.h.v. enkele sfeerbeelden:

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s