PK dag 1: Vrouwen aan zet!

Geplaatst op Geupdate op

Dag 1 van de Provinciale kampioenschappen vond plaats op zaterdag 22 april in Ninove. Onze meisjes/vrouwen mochten de spits afbijten want op het programma: kogel en discus voor de verschillende categorieën. De jongens/mannen moesten nog een dagje extra geduld uitoefenen alvorens hun kunnen te tonen. Met 10 verschillende VS-atleten waren we als club sterk vertegenwoordigd in het kogelstoten en discuswerpen. Een gegeven waar we als FEThrowers best fier op mogen zijn. Spijtig dat de weergoden ons niet echt goed gezind waren want het koude en vooral natte weer was niet echt bevorderlijk voor goede prestaties. Hieronder geven we een volledig overzicht van al hun prestaties, aangevuld met wat bijhorende sportieve informatie.

Tweedejaars cadet Yenthe Vereecken kreeg in het discuswerpen het gezelschap van afstandsloopster Mogan Heirman die op de BvV misschien zal moeten discuswerpen. Yenthe zal dan wellicht het kogelstoten en speerwerpen op zich nemen. Voor Yenthe begon de dag in mineur met 3 nulworpen in het discuswerpen. In het kogelstoten kon ze wel geldige worpen laten opmeten en eindigde ze met 6m56 op een 13de plaats. Ze vestigde ook nog een nieuw PR. Mogan haalde zonder enige training 13m56 met de discus, goed voor een 11de plaats.

Bij de scholieren kwamen er 3 meiden in actie. Eerstejaars Loes De Meyer werd knap 6de in het discuswerpen en 8ste in het kogelstoten met respectievelijk 27m79 en 9m54. Tweedejaars Inge Eeckhout liet met de discus een knap nieuw PR opmeten van 28m48 en werd hiermee 4de. In het kogelstoten werkte ze een onregelmatige wedstrijd af maar kon net op tijd uithalen met een knappe 11m04. Fier mocht ze als 2de het podium op.
In het discuswerpen kregen beide meiden het gezelschap van tweedejaars Silke De Lathauwer. Silke schonk zichzelf een vroeg verjaardagscadeau (25/04) door met 34m53 de Provinciale titel te bemachtigen. Ook haar wedstrijd verliep niet vlekkeloos. Gelukkig heeft ze reeds voldoende ervaring om in deze moeilijke omstandigheden rustig te blijven en de wedstrijd in haar voordeel te beslechten..

Eerstejaars junior Emma De Landsheere, nog maar enkele weken terug uit een langdurige blessure, mocht 2x het podium betreden. Zowel in het kogelstoten als het discuswerpen behaalde ze zilver met respectievelijk 10m76 en 33m08. Bij kogel realiseerde ze een nieuw outdoor PR.

De grootste vertegenwoordiging zagen we bij de senioren met 4 van onze dames. Lien Rubbrecht, Phebe Vanderstraeten & Kelly van Petegem kwamen met de kogel in actie. Voor Lien zat de wedstrijd er eigenlijk al op nog voor hij goed en wel begonnen was. Ze haalde in haar eerste poging 8m99 maar door te veel pijn aan de rug moest ze haar wedstrijd staken. Tijdens de opwarming was ze beginnen last krijgen en kon niet meer verder. Bobsleester Kelly pakte, na jaren zonder, de kogel nog eens ter hand en kwam knap tot 11m36, goed voor een 4de plaats. Phebe kwam tweemaal in actie. Zij realiseerde een 5de plaats in het discuswerpen (30m84) en een 6de plaats in het kogelstoten (10m03).
In het discuswerpen kreeg Phebe het gezelschap van Annelien Beelaert. Na een regelmatig opgebouwde wedstrijd waar ze worp na worp meer vertrouwen kreeg in de natte ring eindigde ze met 36m99 op een knappe 3de plaats.

De dag begon wat in mineur maar eindigde toch nog mooi voor ons team met 5 medailles (1x goud – 3x zilver – 1x brons) en 3 persoonlijke records. Dikke proficiat dames om in deze natte omstandigheden het beste van jullie zelve te geven en dit steeds met een glimlach.

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s