Dag 2: Mannen maken indruk!

Geplaatst op Geupdate op

Dag 2 van de Provinciale kampioenschappen vond plaats op 23 april in Sint-Niklaas. Daar was het de beurt aan onze jongens/mannen om het beste van zichzelf te geven in het kogelstoten en discuswerpen. Met 10 FEThrowers waren we ook hier opnieuw heel goed vertegenwoordigd. Zo kwamen dit weekend in totaal dus 19 atleten in actie en werd onze werpgroep vertegenwoordigd in elke categorie. Andermaal wouden de weergoden niet echt meewerken en kregen we nat en koud weer te verwerken. Maar net als gisteren was iedereen gemotiveerd en vielen er verschillende persoonlijke records en zelfs enkele clubrecords te noteren. Naar goede gewoonte krijgt u hieronder een volledig overzicht van de geleverde prestaties op dag 2.

Net als het overzicht van dag 1 beginnen we bij de cadetten waar we 3 jongens zagen aantreden. Eerstejaars Lowie De Meyer werkte een straffe discuswedstrijd af wat hem een dik nieuw PR opleverde van 32m36, goed voor een 5de plaats. Met de kogel verging het hem wat minder. Daar bleef hij steken op 9m55 en een 8ste plaats. Tweedejaars Fons De Moor kon in het discuswerpen in natte omstandigheden geen geldige worp laten opmeten. In het kogelstoten benaderde hij zijn PR tot op een centimeter met 8m65 (12de). Eerstejaars meerkamper Mauro Goditiabois vergezelde hen in het kogelstoten. Hij kon wel huiswaarts met een nieuw PR. Met 6m84 werd hij 20ste.

Ook bij de scholieren hadden we twee vertegenwoordigers. Eerstejaars Lukas Lanckman gooide met de discus een knap nieuw PR van 29m22 waarmee hij 11de werd. In het kogelstoten deed hij met een 10de plaats net iets beter. Al was hij daar iets minder tevreden over zijn afstand van 10m49. Tweedejaars Robbe Van Hoorde die duidelijk nog de ervaring mist om in de regen te gooien, werkte een “rampzalige” discuswedstrijd af. Met 33m34 en een 7de plaats kon hij dan ook niet tevreden zijn. Gelukkig herpakte hij zich in het kogelstoten waar hij op 2cm van zijn PR strandde. Met 14m76 werd hij knap 2de!

Met tweedejaars junior Cédric Broeckaert was medailleoogst zo goed als een zekerheid. Hij komt echter wel uit in een enorm sterke lichting Oost-Vlaamse werpers waardoor de kleur van de medaille niet zomaar vast lag. Met een 1ste plaats en 16m37 in het kogelstoten en een 2de plaats met 50m14 in het discuswerpen liet hij knappe prestaties opmeten. In beide nummers bleef hij qua afstand echter nog wat op z’n honger zitten, ook al vestigde hij met de discus een nieuw PR. Toch een mooie beloning voor het harde werk en een schitterende manier om jezelf een mooi verjaardagscadeau te schenken. Cédric werd vandaag immers 19 jaar!

Bij de senioren kwamen er 3 beloften en een master in actie. Eerstejaars Andreas De Lathauwer was de grote slokop met twee titels. In het kogelstoten kwam hij tot 16m64 en met de discus tot 50m70. Zijn prestatie met de discus was goed voor een clubrecord bij de senioren. Doodzonde dat hij na onze stage een week goed ziek is geweest en nog volop terug aan’t opbouwen is richting z’n goede vorm. Tweedejaars Arnaud De Cremer (ASVO) wou niet onder doen en vestigde maar liefst 2 nieuwe persoonlijke & clubrecords. In het kogelstoten kwam hij tot 14m18 (5de) en in het discuswerpen tot 43m57 (7de). Ook bij hem zullen de afstanden ongetwijfeld nog crescendo gaan! Derde en laatstejaars belofte Leander Casteels liet de laatste trainingen heel verre worpen met de discus opmeten. En hij maakte de verwachtingen vandaag al een stuk waar door zijn PR gevoelig te verbeteren naar 48m32. Hij beloonde zichzelf hierdoor met een knappe 3de plaats en realiseerde de A-limiet voor het VS-TopTEAM. Het kogelstoten, eerder op de dag, was wat minder met 13m28 (8ste). Last minute inschrijving en master Filip Eeckhout verbaasde zichzelf door zonder enige training in het kogelstoten met 14m40 een 3de plaats te bemachtigen en ook de discus vloog nog verbazend ver met 41m60 (8ste).

Oost-Vlaanderen moet zowat de strafste werpprovincie zijn in Vlaanderen. In het kogelstoten haalde de top 6 14m en in het discuswerpen ging de top 8 over de 40m. Je moest dus van goede huize zijn om de finale te halen bij de senioren mannen. Hoeft het gezegd te worden dat we als team enorm fier zijn dat we er telkens in de finale met onze 4 mannen bij waren…

Met deelname van 19 verschillende atleten, 10 persoonlijke records, 3 clubrecords en 12 medailles (4x goud – 5x zilver – 3x brons) is de eindbalans van dit drukke atletiekweekend heel straf! Van harte proficiat FEThrowers!

Volledige uitslag.

.

Met dank aan Wim Willems voor de mooie foto’s!

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s