Beast-modus²!

Geplaatst op Geupdate op

Gyor_EYOFVorig jaar titelde Phebe Vanderstraeten boven haar verslag van de Vlaamse SVS-finale, Beast Modus! Gisteren was het opnieuw zover! Ook deze SVS-finale zal de FEThrowers nog lang bijblijven want wat we er te zien kregen was fantastisch! 6 van onze atleten zorgden in het kogelstoten voor prima resultaten en wat Myrthe Van der Borght uit haar werparm schudde, tja… fenomenaal!


20170517Ere wie ere toekomt, beginnen doen we met Myrthe Van der Borght. Haar doelstelling dit seizoen was het EYOF-minimum proberen te behalen in het kogelstoten, niet evident met een gevraagde afstand van 15m27. Myrthe maakte een goede winter door. Ondanks de problemen aan haar rechter knie bleef ze doorzetten en werkte een prima Paasstage af. Het kan misschien raar klinken maar voor haar eerste vormpiek werd naar deze SVS-finale toegewerkt. Hier had ze immers vorig jaar haar PR van 14m88 gevestigd en ook de timing, een maand na onze stage, kwam prima uit! Mooi weer, stoten op haar trainingskogelstand, een lijn op de 15m, enthousiaste supporters,… alles was aanwezig voor een goed resultaat. Dat het op zo’n moment dan ook effectief lukt, bewijst wat focus en mentale kracht met een atleet kan doen. Myrthe begon haar wedstrijd met 14m63, een vrij rustige, gecontroleerde stoot. Tijd dus om eens wat risico’s te nemen en er vol voor te gaan. En dat deed ze ook, in haar 2de beurt knalde ze naar 15m52, bijna een halve meter bij haar PR. Een prestatie die kan tellen want hiermee behaalt ze niet alleen het EYOF-minimum maar neemt ze ook de 3de plaats in op de Belgische scholieren ranglijsten aller tijden!

EYOF-pagina van de VAL.

Tijdens dezelfde wedstrijd zagen we Caro Van den Abbeele haar PR met ruim anderhalve meter verbeteren. Caro begon pas na nieuwjaar met kogelstoten en heeft met 9m51 reeds de 10m-grens in het vizier! Haar knappe prestatie leverde een 5de plaats op.

Junior Phebe Vanderstraeten mocht nog eens aantreden met de 3kg kogel en kwam tot een degelijke 11m60. ze werd hiermee 4de op slechts enkele centimeters van het podium. Ook scholiere Annelien Beelaert kwam in deze wedstrijd in actie. Haar verging het iets minder met 10m39 en een 7de plaats. In het verspringen kon ze met 4m29 een knappe 3de plaats bemachtigen.

Scholier Leander Casteels stootte zijn 4kg kogel 10m96 ver en kon beslag leggen op een 9de plaats. Ook Tine Bauwens realiseerde een betere prestatie dan tijdens de Provinciale SVS-kampioenschappen van 2 weken geleden. Zij liet haar 2kg kogel na 7m89 landen.

Tot slot zagen we Pieter Vandenborne nog hoog- en verspringen. Met respectievelijk 1m50 en 5m47 en legde hij beslag op een 9de en 6de plaats.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s