Mooi eindejaar!

Geplaatst op Geupdate op

HanneMHet is druk in de topsporthal deze tijd van het jaar. Opnieuw stond er een indoormeeting geprogrammeerd, deze keer georganiseerd door STAX. Zoals gewoonlijk werd het drummen aan de kogelstand met lange, niet ideale wedstrijden tot gevolg. Hoedje af voor de juryleden en medewerkers die instaan voor een vlot verloop want het zijn lange, vermoeiende dagen! De FEThrouwers deden het schitterend en eindigen een onvergetelijk 2017 in schoonheid!

De eerste die de piste mocht betreden was meerkampster Hanne Maudens. Zij combineerde de 60m horden met het kogelstoten. Op beide nummers opende ze haar seizoen heel sterk! Zo kwam ze op de horden tot 8″83, slecht 4 honderdsten boven haar PR en de beste seizoensstart ooit! In het kogelstoten pakte ze nog straffer uit met een verpulvering van haar indoorrecord met meer dan een meter. Haar nieuwe beste is 12m85, tevens goed voor een nieuw clubrecord!

In dezelfde wedstrijd zagen we eerstejaars junior Annelien Beelaert voor het eerst een 4kg kogel hanteren. Zonder training kwam ze tot een knappe 9m67 (PR), niet onaardig voor een speer- en discuswerpster die zelden op kogel traint.

De volgende kogelwedstrijd op het programma was deze voor de cadetten jongens. Hier zagen we Hervé De Cremer (ASVO) in een mooie strijd met trainingsmaat Cédric Broeckaert. Hervé trok aan het langste einde met 9m29 t.o.v. 9m16 voor Cédric. Beide eerstejaars vestigden een nieuw PR met de 4kg kogel.

Ook bij de cadetten meisjes kwam er een atlete van onze groep in actie. Febe Vandewalle (ASVO) verbeterde zich t.o.v. van vorige week tot 10m13. Wie haar heeft zien stoten weet dat er zeker nog wat rek op zit.

Volgende aan de kogelstand was Myrthe Van der Borght. Myrthe kreeg vandaag de concurrentie van de Nederlandse EYOF-winnares Alida Van Daalen die de wedstrijd won in 16m53. Myrthe begon haar wedstrijd knap met 15m36 en 15m31. In het tweede deel van de wedstrijd werd ze wat overhaast waardoor het technisch nog moeilijker werd. De techniekpuzzelstukjes vallen voorlopig, tijdens een wedstrijd, nog niet samen. Rustig verder werken en opbouwen richting de kampioenschappen, dat is het plan. Met haar 15m36 verstevigt ze haar clubrecord en komt ze op de 3de plaats aller tijden bij de scholieren meisjes.

Bij de junior mannen tot slot zagen we eerstejaars Pieter Vandenborne en Lode Lucas (ASVO) een sterke prestatie neerzetten. Zo verbeterde Pieter zijn PR met bijna een halve meter en bracht het tot 9m74. Voor Lode was het de eerste wedstrijd met 6kg en hij kwam tot een mooie 10m91.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s