Binnen & Buiten

Geplaatst op Geupdate op

Het werd vandaag een drukke dag met heel wat (winter-)atletiek. Zo organiseerde ZWAT, naar jaarlijkse traditie, reeds voor de 16de keer de outdoor winter-werpwedstrijd “Throwing on the Rocks”. Wie de ijskoude temperaturen buiten niet zag zitten, kon ook naar de Topsporthal te Gent waar EA haar jaarlijkse indoorwedstrijd organiseerde. Op beide wedstrijden kwamen er FEThrowers in actie.

De bedrijvigste vandaag was cadette Febe Vandewalle. De winter-werpwedstrijd te Burcht stond reeds lang op haar planning. Ze keek er naar uit om nog eens met de discus te kunnen gooien. De zon was van de partij maar ideaal werpweer was het niet door de schrale meewind en de lage temperatuur. Toch schudde Febe een degelijke 29m10 uit haar mouw en dat met beperkte discustraining. Alvast een mooi begin om op verder te bouwen richting zomer. Op de terugweg stopte ze nog in Gent waar ze deelnam aan het kogelstoten. Ook door kwam ze tot een knap resultaat. Ze liet 10m39 opmeten, haar 2de beste prestatie deze winter.

Nog in Gent zagen we vader en zoon Steven en Lode Lucas aan het werk in het kogelstoten. Een dag na z’n debuut met de 7,26kg zette junior Lode een degelijke prestatie neer met de 6kg kogel. Zijn 11m17 is dan ook een mooie afsluiter van zijn indoorseizoen. Steven (M45) kwam tot 10m68, een resultaat waar hij ongetwijfeld meer had van verwacht. Op het BK voor masters binnen 2 weken heeft hij nog een kans op zijn seizoensbeste (11m06) wat aan te scherpen.

Volledige uitslag Burcht.
Volledige uitslag Gent.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s