PK dag 1 – Medaillefestival

Geplaatst op Geupdate op

img_4948
JUN discus – Annelien & Phebe

Het werd vandaag (28/04) in Lebbeke een frisse maar droge dag tijdens het eerste luik van de Provinciale kampioenschappen. Onze vrouwelijke FEThrowers gaven het beste van zichzelf en kwamen met liefst 7 werpmedailles, waarvan 4 gouden, huiswaarts. Naast eremetaal werden er ook nog 3 PR’s en een clubrecord verpulverd. Extra fier en blij werden we van het feit dat Febe en Phebe voor het eerst een Provinciale werptitel konden veroveren! Hieronder kan u een uitgebreid verslag vinden.

Beginnen doen we met de cadetten meisjes. Daar zagen we Febe Vandewalle (ASVO) sterk inwerpen met de discus. Haar draai wordt steeds stabieler en dat zie je dan ook in de afstanden die ze begint te gooien. Vandaag resulteerde dit in een degelijke 29m60 en GOUD! In het kogelstoten deed ze er nog een schepje bovenop en stootte een nieuw PR met 10m72, goed voor ZILVER.

Bij de scholieren meisjes waren alle ogen gericht op Myrthe Van der Borght. In het discuswerpen begon ze zeer sterk met enkele worpen rond de 40m, tot ze in haar 5de poging haar discus mooi “plat” kreeg en hem dus prima raakte. GOUD met 43m50 en een nieuw clubrecord was het resultaat! Daarna trok ze naar het kogelstoten, haar beste nummer. Het werd een lange wedstrijd met 15 deelneemsters. Myrthe voelde de vermoeidheid van een zware trainingsperiode wat opkomen en stootte voor haar doen een matige wedstrijd. Haar 14m60 was wel ruim voldoende voor een 2de keer GOUD deze namiddag.

Eerstejaars Annelien Beelaert mocht/moest een duel uitvechten in het discuswerpen met vriendin en tweedejaars Phebe Vanderstraeten. Beiden presteerden op niveau en konden terugblikken op een goede wedstrijd. Annelien strandde op slechts 1cm van haar PR en pakte met 34m96 knap ZILVER. Phebe haalde knap haar eerste GOUD binnen met 35m57. Knappe start waar zeker nog wat rek op zit, dat belooft dus…

Meerkampster Hanne Maudens miste nog wat frisheid om heel verre worpen te produceren. In haar opwarming had ze er een heel verre en ook haar 12m66 mag er uiteindelijk best zijn want een nieuw outdoor PR en goed voor ZILVER. Na 3 podingen staakte ze het kogelstoten en ging hoogspringen waar ze met 1m70 nog een 2de maal ZILVER haalde.

Tot slot nog wat FEThrower-sprokkels:
– Scholiere Nina Denolf behaalde knap ZILVER met een PR van 1m56 in het hoogspringen.
– Junior Pieter Vandenborne werd 9de in het verspringen op slechts 5cm van zijn PR (5m67) en 5de in het speerwerpen met een nieuw PR (33m24)
– Scholier Leander Casteels werd 5de in het speerwerpen met een PR van 40m80.
– Cadet Hervé De Cremer (ASVO) werd 5de in zijn reeks op de 400m in 59″06 en nam ZILVER mee naar huis in het verspringen met 5m39.

Volledige uitslag.

img_4968
CAD kogel – Febe
img_4960
CAD kogel – Febe
img_4954
SCH discus – Myrthe
img_4951
SCH kogel – Myrthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s