Interclub in een zonovergoten Heusden-Zolder

Geplaatst op Geupdate op

20180512
Nina – Myrthe – Annelien – Febe

Vandaag trokken de dames naar Heusden-Zolder om de VS-kleuren te verdedigen in de ere-val afdeling. Ook al konden we niet onze allersterkste ploeg opstellen, desondanks hebben de vrouwen voortreffelijk gepresteerd.

Van de FEThrowers mocht juniore Annelien Beelaert als eerste aantreden. Ze probeerde op een nogal hectische manier het kogelstoten en het speerwerpen te combineren. Alhoewel het soms een wedstrijd tegen de tijd leek (schoenenwissel) heeft ze op niveau gepresteerd. Met 1 poging in het kogelstoten kon ze een 9m05 (10e plaats) uit de mouw schudden waarna ze zich verder focuste op het speerwerpen (33m45 – 5e plaats).

Daarna was het de beurt aan scholiere Myrthe Van der Borght en cadet Febe Vandewalle (ASVO) die samen deelnamen aan de wedstrijd discuswerpen. Febe behaalde een mooie 30m00 ( 8e plaats). Haar techniek is nog een beetje onregelmatig maar de verbeteringen zijn al sterk te merken! Myrthe behaalde in diezelfde wedstrijd een tweede plaats met 41m44, waarmee ze haar sterke vorm van dit seizoen weer eens laat blijken!

Verder zagen we ook de meerkampsters Nina Denolf en Hanne Maudens aan het werk. Nina nam het verspringen en de 400m voor haar rekening. Bij het verspringen sprong ze 4m98 ver (8e plaats) en bij de 400m liep ze een knappe 59″66 (6e plaats).
Hanne nam in functie van haar meerkamp deel aan het hoogspringen en aan de 100m horden. Doordat dit tegelijk viel heeft ze een aantal beurten moeten overslaan bij het hoogspringen waardoor ze 1m67 hoog sprong (4e plaats). Haar horden daarentegen verliep wel volgens plan, ze liep een voortreffelijke 14″35 (2e plaats). Hanne  liep ook nog de 4x100m waar ze als vierde loopster samen met Charlotte, Marie en Justien 10 punten binnen haalde.

Verder mogen alle andere VS-atleten zeer tevreden zijn met hun prestaties, want samen hebben ze voor die welverdiende 4e plaats gevochten.

Met dank aan verslaggeefster te plaatse, Annelien Beelaert!

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s