Titel voor Myrthe!

Geplaatst op Geupdate op

20180815
Myrthe Van der Borght

Traditioneel staat op 15 augustus het Kampioenschap van Vlaanderen cad/sch op de agenda. Dit jaar was RCG de gastheer te Gentbrugge. 4 FEThrowers kwamen er in actie en lieten enkele knappe prestaties opmeten. Met een titel, een clubrecord en 3 persoonlijke records kunnen we dan ook tevreden terugblikken in onderstaand verslagje.

We beginnen ons overzicht met cadette Febe Vandewalle (ASVO) in het kogelstoten. Voor haar was het kogelstoten een opwarmertje voor favoriete nummer, het discuswerpen.  Met een degelijke 10m68 kon ze heel knap beslag leggen op een 4de plaats. En of ze opgewarmd was! Ze wierp haar regelmatigste wedstrijd ooit met liefst 6 worpen boven de 29m. Haar beste worp van 31m58 was goed voor een nieuw PR en slechts 7cm van brons. Opnieuw een ondankbare 4de plaats was dus haar deel. De eerste ontgoocheling maakte snel plaats voor het besef dat ze na haar enkelblessure terug op de goede weg is.

Ondertussen was scholiere Myrthe Van der Borght reeds aan het kogelstoten. Na een wat moeizaam begin pakte ze in de laatste beurt uit met een zeer knappe 15m94. Gezien de beperkte voorbereiding na het EKu18 een prima resultaat en ruim voldoende voor de titel! Myrthe verbeterde zo ook haar eigen wedstrijdrecord van vorig jaar.

Scholier Arnaud De Cremer (ASVO) was nog maar net terug van vakantie en pakte uit met 2 knappe persoonlijke records. In het discuswerpen verbeterde hij zich met meer dan 4 meter en vestigde zo met 42m91 (5de) niet alleen een dik PR maar ook een nieuw clubrecord. Ook in het kogelstoten deed hij het knap met 4 worpen boven zijn vorig persoonlijk record. Zijn nieuw PR van 13m98 was goed voor een 6de plaats.

Voor Cédric Broeckaert was het zijn eerste echte kampioenschap en hij betaalde hiervoor toch wat leergeld voor. Als eerstejaars cadet is dit zeker geen schande! Zowel van zijn kogel- als het discuswedstrijd was hij niet echt tevreden. Hij werd respectievelijk 10de met 10m91 en 9de met 36m63. Technisch nog wat stabieler, de zenuwen nog wat beter onder controle en deze knaap gaat sowieso nog knallen.

Dikke proficiat Myrthe, Febe, Arnaud en Cédric.

Volledige uitslag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s