FC Meerkamp

Geplaatst op

8b22a47e-78a4-4d38-99a2-fc1b8530a5f8
Nina Denolf

Het in het natuurgroen verscholen atletiekcomplex van AC Herentals was het voorbije weekend (11 & 12 mei) het decor van de Flanders Cup Meerkamp. Een meeting die meerkampers van cadet tot en met master graag in hun agenda inplannen. Ook Nina Denolf had haar zinnen gezet op deze prima georganiseerde wedstrijd. Samen met 19 andere scholieres begon ze dag 1 met de 100m horden, een discipline waarvan ze eigenlijk pas dit seizoen echt begon te proeven.

Een goede start zorgde ervoor dat ze haar PR kon verbeteren tot 14″94,  goed ook voor een 3de plaats. Daarna ging het richting hoogspringstand. De voorbije weken waren de hoogspringresultaten wat onder de verwachtingen gebleven, maar deze keer ging het vlot tot over 1m50. En op basis van de 3de poging over 1m55 zit die hoogte er ook aan te komen. Na een hapje eten was het dan tijd voor de kogel. Het inwerpen gingen bij elke poging iets beter. En de eerste wedstrijdstoot was meteen de goeie, 10m71, goed voor een 2de PR. Dat doet goed voor de “moral” en dus ook voor een goede 200m. Met 26″48 liep Nina ook hier een nieuw PR. Het leverde haar op het einde van dag 1 een 3de plaats op in de tussenstand. Leuk gevoel om mee naar huis te rijden.

Dag 2 begon met een van Nina’s lievelingsnummers, het verspringen. In de meerkamp krijgen de atletes maar 3 pogingen en was het dus een kwestie van meteen een geldige sprong te laten noteren. 5m07 was het resultaat. Oef, de punten waren binnen en dat was hier deze keer het voornaamste. En snel de gedachten op het speerwerpen zetten ook. De wind speelde de atletes wat parten. Maar met een worp van 26m51 boekte Nina haar 4de PR van het weekend. Met enkel nog de afsluitende 800m voor de boeg zag het er goed uit voor die 3de plaats. De scholieres maakten er een tactische wedstrijd van. Als 1 blok passeerden ze aan de bel. En toen barstte de wedstrijd open. Vanop de eerste rij kon Nina zien hoe Sara Van Hoywegen en Laura Van den Brande onder elkaar uitmaakten wie hier de meerkamp zou winnen. Sara trok aan het langste eind. En Nina, die eindigde haar 3de zevenkamp met een nieuw PR van 4406 punten, wat haar uiteindelijk het brons opleverde. Een mooie stimulans om op het ingeslagen pad verder te gaan.

Uitslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s