Wedstrijdsprokkels

Geplaatst op Geupdate op

img_0105
Anouska Hellebuyck – Foto: Wim Willems

Hieronder kan u een overzicht vinden van de prestaties die onze atleten de afgelopen dagen lieten opmeten en waar we nog geen verslag hadden van uitgebracht. Ons overzicht beginnen we met de MOEV-finale te Aalst die reeds vorige woensdag (22/05) plaatsvond. Ook op vrijdag (24/05) kwamen er FEThrowers in actie. Zij trokken naar het verre Tongeren. Dichter bij huis was onze thuispiste te Oordegem op zaterdag (25/05) “the place to be”. Als slot blikken we ook nog even kort terug op de meerkamp te Götzis in Oostenrijk.

In Aalst zagen we junior Leander Casteels, tijdens de MOEV-finale, het kogelstoten winnen met 12m78. Normaal moet Leander met 6kg stoten maar tijdens deze scholencompetitie mogen de juiors aan de bak met een kilo minder.

Uitslag Aalst

.

Vrijdagavond was er uitzonderlijk geen training daar trainer Filip onderweg was naar Oostenrijk. Een ideaal moment dus voor cadet Cédric Broeckaert en scholier Andreas De Lathauwer om hun vorm eens te testen op een meeting. Ze trokken samen naar het verre Tongeren. Op training zagen we al dat beide in goede doen waren. Cédric bleef een beetje onder de verwachtingen met in het kogelstoten 12m61 en het discuswerpen 45m20. Zijn discusprestatie blijft natuurlijk knap met maar enkele centimeter onder zijn PR. Cédric een beetje kenende had hij wellicht op wat meer gehoopt.
Andreas daarentegen pakte uit met 2 persoonlijke records. In het kogelstoten haalde hij net niet de kaap van de 13m (12m95) en in het discuswerpen liet hij 4 nullen noteren, tot hij in de laatste poging zijn PR met bijna 3m verpulverde en op 42m04 bracht. Knap!

Uitslag Tongeren

.

Door blessures en de nakende examens kwam er tijdens de IFAM te Oordegem slecht één atlete in actie. Anouska Hellebuyck (DEIN) kende een moeizame discuswedstrijd. Ze werd er 2de achter een Deense met 46m88.

Uitslag Oordegem

.

Nog op zaterdag stond in Götzis het kogelstoten van de 7-kamp op het programma. Hanne Maudens kwam er met veel vertrouwen in de ring. Haar opwarming verliep heel vlot met ontspannen worpen om u tegen te zeggen. Tijdens de wedstrijd forceerde ze iets te fel waardoor ze had af te rekenen met 2 ongeldige pogingen. Haar 3de en laatste poging diende dus op veiligheid afgewerkt te worden. Ingehouden stootte ze 12m32 en kon zo nog wat punten sprokkelen. Laat ons zeggen dat dit een spijtig “accident de parcours” was en een belangrijke les. In Zweden deze zomer krijgt ze alvast een nieuwe kans om haar kunnen te tonen.

Uitslag Götzis

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s