PK en BK werp5kamp

Geplaatst op Geupdate op

img_0199Op 30 juli  trokken Filip Eeckhout (M40), Davy Uyttenhove (M35) & Lode Lucas (JUN – ASVO) naar Sint Niklaas om er deel te nemen aan het PK & BK werp5kamp voor masters. Beide masters trotseerden de warmte en maakten er een gezellige dag van. Zowel Filip als Davy hadden wel meer verwacht van dit kampioenschap. Junior Lode, voor wie dit geen Belgisch kampioenschap was, leverde dan weer wel een knappe meerkamp af. Een overzicht van hun prestaties kan je hieronder raadplegen.

Filip begon, ondanks de vele deelnemers, goed met de hamer. Bij het inwerpen voor kogel voelde hij zich wat slapjes en kreeg lichte hoofdpijn. Kogel werd bijgevolg een fiasco. Tot zijn grote frustratie blesseerde hij zich tijdens het inwerpen voor speer aan de lies en was genoodzaakt om daarna uit stand te werpen. Het werd dus een baaldag voor hem. Vermoedelijk dronk hij veel te weinig tijdens het BK jun/bel een dag eerder in Lebbeke. Uren in die loden zon, zonder veel bescherming, was niet zo slim… Hij behaalde als M40-master wel nog een totaal van 3101 punten, wat ruim voldoende was voor de overwinning en een nieuw CR.

Filip:
hamer => 39m04
kogel => 13m92
discus => 38m38
speer => 31m80
gewicht => 12m08

Davy kende ook een mindere dag en bleef in elke proef een stukje onder zijn kunnen. Uiteindelijk kon hij beslag leggen op een 3de Belgische & 2de Provinciale plaats met 2039 punten.

Davy:
hamer => 26m83
kogel => 9m88
discus => 24m30
speer => 40m92
gewicht => 9m94

Lodes cijfers van de dag waren best wel goed. Zo viel enkel kogel en discus wat tegen, maar waren hamer en speer dan weer knappe persoonlijke records. Op de totale werp5kamp behaalde hij 2263 punten wat ook voor hem een clubrecord betekende. Tot zijn verrassing kreeg hij op het podium een schildje van Provinciaal kampioen. Dus toch een kampioenschap voor Lode 🙂 .

Lode:
hamer => 34m62 PR
kogel => 9m97
discus => 25m57
speer => 36m27 PR
gewicht => 12m42

Uitslag Sint Niklaas.

.

Uit Edegem bereikte ons de resultaten van Anouska Hellebuyck die met de discus knap presteerde en 51m40 liet opmeten. Daarnaast stootte ze de kogel ook nog 13m02 ver.

Uitslag Edegem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s