BK Meerkamp 2019 – Brugge

Geplaatst op Geupdate op

img_0480Met zijn vijven waren ze in Brugge, de allrounders van Vlierzele Sportief.  Daar vond afgelopen weekend het BK meerkamp plaats. 2 cadetten, een scholiere en 2 masters zochten er hun limieten op. Ze liepen, sprongen, wierpen en stootten zich naar een reeks nieuwe PRs die mogen gezien worden.

Laten we beginnen met Saar Van Hoof. Zij begon haar 6-kamp onder een West-Vlaamse regenvlaag. Een goede verklaring misschien waarom die horden en het hoog wat beneden de verwachtingen bleven. Het kopje hing even omlaag. Maar met de spirit van een jonge meerkampster stapte ze moedig de kogelring in. Een PR (6m98) was een mooi slotakkoord voor haar eerste dag! Een gelijkaardig verloop op dag 2: wat zoeken naar een goede aanloop bij het verspringen, de speer op het juiste moment lanceren … niet altijd vanzelfsprekend. Saar had er iets meer van verwacht. Maar ze gaf alweer blijk van een stevig doorzettingsvermogen. Onder een deugddoende zon pepte ze zich op voor een stevige 800m. Het resultaat was er dan ook naar: 2de PR van 2’43”  en een mooie afsluiter van haar 2-daagse.

We gaan verder met 2de-jaars cadet Wout Van Hoof. Die was niet te houden op dag 1 van zijn 8-kamp. Zowel in zijn 100m (13″27), het ver (5m23), het kogelstoten (9m70)  en het polstokspringen (2m40) lukte hij een PR! Het leverde hem op het einde van de dag een 13de plaats op. Op dag 2 voegde Wout nog een PR in het hoogspringen (1m55) aan zijn lijstje toe. Een lichte voetblessure speelde op maar ook Wout beet eens goed op de tanden en rondde zijn meerkamp af op een 12de plaats.

En dan maken we de sprong naar de scholieren. Nina Denolf had lang uitgekeken naar deze wedstrijd. Een lichte voetblessure had de voorbereiding wat in de war gestuurd. Maar niet getreurd, met een PR op de horden (15″15) was ze meteen gelanceerd. Ze ging verder op haar elan in het hoogspringen. Een seasons best van 1m55 was het resultaat. Vol goeie moed op naar het kogelstoten dan maar! Het inwerpen verliep naar wens. Poging 1 en 2 gingen te vroeg de grond in door overhaasting. Maar met een 10m02 in de 3de poging bleef Nina ongeveer op het vooropgestelde schema. En een nieuw PR op de 200m, 26″49,  zorgde voor een goed gevoel op het einde van dag 1. Op naar dag 2 en het verspringen. Zou die voet het houden? De 1ste poging, 5m16 en “op safe” gesprongen, was de beste. Acceptabel gezien de omstandigheden. Na een korte pauze verder aan de slag met de speer. Het inwerpen verliep vlot. En het resultaat mocht er zijn: een nieuw PR, 28m34! Met nog 1 proef voor de boeg stond Nina 6de, 24 en 19 puntjes achter de atletes op plaatsen 4 en 5. Een “Hanneke” doen was dus nodig om nog een move te maken. Het tempo in de afsluitende 800m lag evenwel heel hoog. Geen sprake van om er alleen van door te gaan. Een degelijke 800m in 2’32 leverde Nina een 7-kamptotaal van 4497 punten op, een verbetering van haar PR met 91 punten. Ze behaalde een 6de plaats in het eindklassement in een toch wel sterk deelnemersveld.

Tijdens dit weekend stond ook de 5-kamp voor masters op het programma. Daar zagen we Davy Uyttenhove  een moeizame meerkamp afwerken. Op speer na (42m04) kwam hij nooit echt goed op dreef. Het resulteerde in een 9de plaats (2134 punten).
Een dag later was het de beurt aan Leatitia Bonnaerens. Leatitia heeft nog maar net de meerkampmicrobe te pakken. Ondanks die weinige ervaring doet ze het niet onaardig. Zo kon ze op 3 (kogel, ven & 800m) van de 5 proeven een PR realiseren. In de totaalstand werd ze 6de met 1527 punten.

Reporter ter plaatse, Peter.

Uitslag

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s