KvV cad/sch

Geplaatst op Geupdate op

img_0462-1Naar jaarlijkse traditie is 15 augustus de dag van de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten en scholieren. Deze keer streken onze meest talentvolle Vlaamse jonge atleten neer in het Putbosstadion te Oordegem, een thuiswedstrijd dus voor onze FEThrowers. 4 van onze werpers schreven zich in en mochten uiteindelijk deelnemen aan deze titelstrijd. Vandaag sneuvelden er geen persoonlijke records. Op een kampioenschap tellen de plaatsten en met 4x eremetaal kunnen we dan ook zeer tevreden terugblikken.

9u45 en Febe Vandewalle (ASVO) moest reeds aantreden in het discuswerpen. De weersomstandigheden waren allesbehalve waardoor er zeer wisselvallig gepresteerd werd. Febe slaagde erin, ondanks de regen, een degelijke wedstrijd af te werken. Met 31m72 kon ze als eerstejaars scholier een knappe 3de plaats bemachtigen.

Na de middag was het de beurt aan onze 2 scholieren jongens, Andreas De Lathauwer en Arnaud De Cremer (ASVO). Beiden kenden ze een moeizaam kampioenschap. In het discuswerpen werden ze respectievelijk 4de (41m30en 5de (40m71) na een matige wedstrijd met heel wat ongeldige worpen. Bij het kogelstoten kwam eerstejaars Andreas ook wat moeizaam op gang. In z’n laatste poging kon hij met 12m65 nog beslag leggen op een degelijke 5de plaats. Arnaud bouwde z’n wedstrijd goed op, ook al bleef hij wat onder zijn niveau.  Met 14m60 kan hij met een knappe 2de plaats huiswaarts.

De jongste FEThrower, cadet Cédric Broeckaert, was het beste op dreef vandaag. Hij kreeg z’n zenuwen tijdig onder controle en liet daarna enkele knappe worpen opmeten. Met 48m11 en een 3de plaats behaalde hij zijn eerste Vlaamse medaille! Zijn laatste worp was zelfs nog verder, maar viel langs de verkeerde kant van de sectorlijn… Cédrics medaillehonger was nog niet gestild. In het kogelstoten pakte hij uit met een zeer regelmatige reeks waar enkel die ene echt goede worp ontbrak. Zijn beste stoot van 13m66 was ruim voldoende voor zijn 2de bronzen medaille.

Dikke proficiat allemaal!

Uitslag

img_0454img_0458img_0466

partners

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s