Zilveren Cédric

Geplaatst op Geupdate op

0682a067-fe27-4647-947a-c9a90b19d6b4De verwachtingen voor dag 2 van de Belgische kampioenschappen te Moeskroen waren hoog bij onze jongens. Zowel cadet Cédric Broeckaert als onze scholieren Andreas De Lathauwer en Arnaud De Cremer (ASVO) hadden de jongste weken hun stijgende vorm getoond op training. Jammer dat het dan net niet lukte om de verwachtingen in te lossen en dit om te zetten in prima wedstrijdresultaten. Daar zal de “kampioenschapstress” ongetwijfeld wel voor iets tussen hebben gezeten.

Cédric Broeckaert heeft dit jaar een enorm stap voorwaarts gezet door o.a. 50m met de discus te gooien en 14m met de kogel te stoten. Vandaag zette hij de kers op de taart door in het kogelstoten een zilveren medaille te behalen met 13m71. Jammer genoeg lukt het in het discuswerpen net niet om nog een extra kers aan de reeds heerlijke taart toe te voegen. Hij werd “slechts” 4de met 44m61, op minder dan een meter van nog een extra zilveren medaille…

Ook bij tweedejaars scholier Arnaud De Cremer (ASVO) lukte het vandaag net niet. Hij werd 2x 4de… In het discuswerpen kende hij een offday waardoor zijn 4de plaats met een matige 41m68 eigenlijk nog best Ok is. In het kogelstoten begon hij met 2 super verre worpen (+16m) aan zijn wedstrijd. Belangrijk detail 😉 , hij kon zich telkens net niet “binnenhouden”. Daarna stootte hij met wat meer veiligheid en groeide zo worp na worp tot 15m68, goed voor een 4de plaats, een nieuw PR en clubrecord.
In dezelfde wedstrijden zagen we ook eerstejaars Andreas De Lathauwer wat zoeken naar z’n draai. Net als Arnaud gooide hij verschillende nullen met de discus en kwam uiteindelijk tot een 5de plaats met 41m61. Het zat Andreas vandaag niet echt mee. Eerst zag hij een heel verre worp met z’n discus net buiten de sector landen en daarna kwam hij slechts 3cm tekort voor een finaleplaats in het kogelstoten. Met 12m65 werd hij uiteindelijk 9de.

Dikke proficiat jongens. De volgende werpwedstrijden zitten er sowieso nog enkele knappe prestaties aan te komen! Alvast succes!

Uitslag

.

partners20190915a20190915c

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s