De laatste kans!

Geplaatst op Geupdate op

img_0753In Sint-Niklaas werd op zaterdag 19 oktober het atletiekseizoen afgesloten met de meeting van de laatste kans. Laatstejaars cadet Cédric Broeckaert wou er nog eens alles op alles zetten om die zo begeerde 14m-grens met te kogel te slopen. Z’n trouwe werpmakkers Andreas De Lathauwer, Arnaud De Cremer (ASVO) en Leander Casteels zakten ook naar Sint-Niklaas af, om er te presteren maar vooral ook om Cédric te steunen in zijn recordpoging. Verder zagen we ook nog Hervé De Cremer (ASVO) en Sofie Vervaeke (ASVO) in de werpcirkel. Sofie werkte haar eerste werp5kamp ooit af.

Junior Leander Casteels moest in de voormiddag als eerste aan de slag met de kogel. Nog niet volledig wakker of nog wat cookies van gisteren op de maag? Wie zal het zeggen? Zijn kogelprestatie was niet super met 11m90. Een boterhammeke later was het discuswerpen aan de beurt. Daar deed hij het wel heel knap met enkele verre worpen en een beste van 40m32, een knap nieuw persoonlijk record! Hij waagde zich ook voor het eerst aan gewichtwerpen. Met 11m66 presteerde hij daar ook niet onaardig.

Eerstejaars scholier Andreas De Lathauwer en tweedejaars Arnaud De Cremer zullen elkaar volgend seizoen moeten missen tijdens de wedstrijden. Maar niet getreurd want Arnaud komt als junior bij Leander terecht en Andreas die krijgt als scholier het gezelschap van Cédric. Dat worden alvast leuke duels! Eerst hun prestaties van vandaag. Hier kunnen we vrij kort over zijn, degelijk met als enige uitzondering de kogel van Andreas. Hij behaalde met de kogel een knappe 13m37 en met de discus 44m18. Arnaud won 2x de “broederstrijd” met respectievelijk 14m80 en 44m54.

De revelatie van dit seizoen is zonder twijfel Cédric Broeckaert. Hij zette niet alleen de beste jeugdprestaties neer van onze FEThrowers maar wellicht ook van Vlierzele Sportief. Cédric droomde van de 14m met de kogel en 50m met de discus, hierdoor trainden we de laatste weken uitzonderlijk nog wat langer door. Dat deze aanpak loonde bewijzen onderstaande prestaties. Zijn kogelwedstrijd was er meteen knal op met worpen van 14m21 en 14m25. Een verbetering van zijn PR met 30cm en eindelijk over die 14m-lijn. Zijn recordhonger was nog niet gestild. Ook met de discus pakte hij worp na worp uit met super verre worpen rond de 50m! Zijn beste worp vandaag, 50m80 en ook hier een ruime PR verbetering! Wat een seizoen Cédric, dikke proficiat!
Hervé De Cremer is eveneens een tweedejaars cadet en wou ook zijn categorie in schoonheid afsluiten. En of hij dat deed! Zowel met de kogel (12m96) als met de discus (39m18) realiseerde hij een persoonlijk record. Knappe afsluiter, Hervé! Proficiat!

Tot slot overlopen we de prestaties van master Sofie Vervaeke (W45 – ASVO) in haar eerste werp5kamp. Ze startte met hamerslingeren (20m90PR ), waarna het kogelstoten (7m42) en het discuswerpen (19m94) volgden. Tot slot was er het speerwerpen (17m68) en het gewichtwerpen (6m92PR). Haar totaal aantal punten bedroeg 1982p, goed voor een clubrecord en een mooi doel om daar volgend seizoen nog wat puntjes bij te doen.

Uitslag

.

partners

img_0753

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s