Petit-Fays 2019

Geplaatst op Geupdate op

img_1009Op zaterdagmorgen 26 oktober vertrekken een 10-tal FEThrowers op stage naar Petit-Fays. Ondertussen zijn we al aan de 4de editie toe van deze Herfststage. Net als de voorbije jaren was onze verblijfplaats snel “volzet”. Deze 3-daagse stage staat opnieuw in het teken van teambuilding, conditieopbouw en alternatieve krachttraining, iets waar de Ardense bossen een hoofdrol zullen in spelen. Cédric Broeckaert, Nina DenolfAndreas De LathauwerLevi DenolfArnaud De Cremer (ASVO), Caro Van den AbbeelePhebe VanderstraetenLien Rubbrecht, Leander Casteels en Sarah Eeckhout zijn de atleten die deze editie voor de groepssfeer gaan zorgen en de nodige trainingsarbeid zullen leveren. Het is ook een ideale gelegenheid voor Sarah om als nieuwkomer de groep beter te leren kenen en vice versa natuurlijk.

Wie de avonturen van onze FEThrowers op de voet wil volgen of ze later opnieuw wil beleven, kan op deze pagina een kort verslagje en enkele foto’s terugvinden.
Wie meer info wil over onze leuke verblijfplaats kan alle gegevens vinden via volgende website: www.evenuitblazen.be. Huisbaas Axel Schmit ontvangt u met open armen!

Volledig foto-album Petit-Fays 2019

Zaterdag 26 oktober 2019:

Deze ochtend ging de wekker al vroeg aan het rinkelen, bij de ene verliep het opstaan al wat moeizamer dan bij de andere. Maar toch raakten we allemaal op post ten huize Eeckhout. De sfeer zat er al onmiddellijk in en na het maken van de puzzel met de valiezen reden we richten het ondertussen vertrouwde plekje te Petit-Fays. Eens aangekomen was er even tijd om ons te installeren en onze sportschoenen aan te trekken, waarna de eerste verkenning van het bos volgde.
Daar zochten we al enkele takken uit en zwaaiden even onze benen los ter voorbereiding op de nammidag. Maar voor de inspanning mochten we eerst genieten van een tas broccolisoep met een handje croutons gevolgd door heerlijke spaghetti, met dank aan Dorien de masterchef van dienst.
In het bos startten we met enkele sprongoefeningen over een zelfgemaakte ladder van boomstronken. Van sprongen op één been tot sprongen met draaien, we hebben ze allemaal gehad. Daarna waren onze armen aan de beurt. De ladder veranderde in onze natuurlijke gewichten die we boven ons hoofd tilden en de lucht in wierpen. Ook aan onze techniek werd er gewerkt waarbij we onze discus of speer wisselde voor een lange tak en onze kogel voor een steen. Om alles af te sluiten sprintten we met z’n allen nog 8 keer de berg op waarbij we elkaars aanmoediging zeker konden gebruiken.
Onze dag mochten we afsluiten met een heerlijke gourmet gevolgd door een gezellige avond samen voor de buis. We kunnen met zekerheid zeggen dat de eerste dag meer dan geslaagd was en we ons hier al helemaal thuis voelen.

Reporter van dienst: Caro

.

Zondag 27 oktober 2019:

Ook vandaag stonden we vroeg paraat, nochtans mochten we een uurtje langer slapen. Met kleine oogjes zaten we aan de ontbijttafel die vol stond met lekkere dingen. Door het minder goede weer vond de eerste training plaats op de zolder. 1,5 uur lang werden al onze spieren, maar vooral buikspieren stevig getraind. Daarna kon het wedstrijdje “om ter meeste fishsticks eten” beginnen met als resultaat dat er in totaal 150 fishsticks zijn gegeten. Na het verteren van deze lekkere maaltijd konden we genieten van een welverdiend dutje. Ook trainer Filip had hier even nood aan (zie foto).
Eenmaal uitgerust trokken we onze wandelschoenen aan en trokken we de Ardense bossen in. Tijdens onze “doortocht” konden we genieten van de mooie natuur, bisons en elkaars gezelschap. Door het vertrek van twee atleten (Leander en Lien) besloten we de training te verplaatsen naar morgen. In plaats hiervan besloten we er een gezellige avond van te maken. Met een buik vol pizza en pudding keerden ze huiswaarts.
Trainer Filip kreeg op het einde van de avond nog een lesje van zijn atleten. Wat heeft Filip geleerd? Skeer, sike en ziek. Nu is hij helemaal mee met zijn tijd.

Groetjes van jullie reportertjes ter plaatse: Phebe, Nina & Sarah!

.

Maandag 28 oktober 2019:

Even een terugblik op gisteren avond, wanneer de FEThrowers nog een spannende boswandeling in de Ardense bossen maakten. Toen besloten de helden van dienst Cédric en Arnaud de anderen even bang te maken. Maar dat “vloog” al snel mis, toen Arnaud werd weggekatapulteerd door de prikkeldraad. Gelukkig was zijn jas niet kapot, zijn hand was bijzaak.
De volgende ochtend stonden de FEThrowers voor de laatste keer klaar voor een goede trainingsdag. De eerste training vond plaats op de heuvel vlak naast het huisje waar Phebe haar ware talent ontdekte in de ladderoefeningen. Deze training werd afgesloten door zes stevige sprintjes bergop.
’s Middags stond spijtig genoeg de laatste, maar wel uitgebreide maaltijd klaar. Eentje waarvan enkele FEThrowers niet goed waren. Tijdens de afwas ontdekte Levi dat Filip een groot probleem had, zijn autoband stond plat. Maar met een beetje hulp van Cédric was deze klus snel geklaard. ’s Namiddags vond de tweede training van de dag plaats op het lokale schooltje tegenover ons huisje. Voor de laatste training mochten de medecineballen nog eens de lucht in vliegen. Na een uurtje explosiviteit was het tijd om onze valiezen te maken met een lekker etentje in vooruitzicht.

Julie “SKERE” reportertjes ter plaatse Caro en de jongens.

 

partners

img_1009

2 gedachten over “Petit-Fays 2019

  Peter zei:
  26 oktober 2019 om 21:27

  Mooi verslag van een alweer heerlijke stage!!!!

  Geliked door 1 persoon

  Peter zei:
  27 oktober 2019 om 22:28

  Leuk, leuk, leuk. Kapitein iglo zal blij zijn. Geniet morgen nog van een heerlijke stagedag!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s