5x PR en 1x CR

Geplaatst op Geupdate op

myrtheAmper 5 dagen na de vorige indoormeeting stond, traditioneel op 2de kerstdag, de wedstrijd van RCG op het programma. Er kwamen opnieuw 8 FEThrowers in actie in het kogelstoten. Samen zorgden ze voor 5 persoonlijke en 1 clubrecord. In onderstaand verslagje kan je hun knappe prestaties herbeleven.

Voor de middag stond reeds het kogelstoten voor scholieren meisjes op het programma. Sarah Eeckhout en Febe Vandewalle (ASVO) lieten een degelijke prestatie opmeten met respectievelijk 8m75 & 10m81. Afstanden waar ongetwijfeld nog enkele decimeters zullen aan toegevoegd worden deze winter.

Ook onze scholieren jongens waren met 2. Cédric Broeckaert en Andreas De Lathauwer trekken zich aan mekaar op en stuwen elkaar zo naar sterke prestaties. Beiden beginnen de draaitechniek beter en beter onder de knie te krijgen, waardoor de regelmaat van hun worpen stijgt. Dit resulteerde in mooie worpen en voor beiden opnieuw een verbetering van hun persoonlijk record. Cédric deed met 13m09 enkele centimeters beter dan vorige zaterdag. Andreas vond enkele centimeters niet voldoende en verbeterde zich met 40cm tot 14m84. Die 15m komt nu echt wel in het vizier!

Master Sam De Meyer (M40) trok naar Gent met wat gezonde spanning. Trainer Filip had hem immers een 11m-stoot toegedicht. Zijn nieuw PR van 11m018 is dan ook een knappe prestatie en een opsteker naar de toekomst toe.

Bij de juniors en seniors dames kwamen er 3 FEThrowers in actie. Juniore Myrthe Van de Borght verbeterde zich met een 30-tal centimeter. Goed voor een nieuw persoonlijk – en clubrecord. Het mag duidelijk zijn dat Myrthe rustig en goed aan’t opbouwen is en dat deze wedstrijden haar goed doen na de lange afwezigheid.
Ook discuswerpster Phebe Vanderstraeten is momenteel goed aan het trainen. Zij verliet haar cursussen even voor een zeldzame “indooruitstap” en kwam met de kogel tot 10m34 (PR).
Tot slot zagen we Lara Nuttelmann een regelmatige wedstrijd stoten. Lara stootte 10m70, een degelijke prestatie voor een eerste indoorwedstrijd met 22 deelneemsters.  Op naar meer…

Uitslag.

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s